4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Geçmiş ve bugün aynı sahnede

GEÇMİŞ VE BUGÜN AYNI SAHNEDE BULUŞTU

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Beyhan Murphy ile Mercan Dede'nin göçebe toplum köklerinden yola çıkarak tasarlamış olduğu 'Güldestan' adlı eserini, 'Dünya Dans Günü' kutlama etkinlikleri kapsamında yeniden izleyicisiyle buluşturdu.

Renk, hareket ve müzik armonisinin sahnede oluşturulduğu gösterimdeyse geçmiş ve bugünün yaşamlarıyla birlikte içsel arayışlar ele alındı. Yoğun ilginin gösterildiği temsileyse Mersin Kültür Merkezi ev sahipliği yaptı. Koreografi ve yönetmenliğini Beyhan Murphy'nin, müzik direktörlüğünüyse Mercan Dede'nin yapmış olduğu eser Arkın Zirek tarafından sahneye konulurken, Işın Mumcu'nun dekor, İsmail Dede'nin de kostüm tasarımını üstlendiği bildirildi. Sahnede oluşturulan renk, hareket ve müzik armonisiyle adeta ihtişamlı bir gösteriyi andıran 'Güldestan' adlı eserin, Beyhan Murphy ve Mercan Dede'nin göçebe toplum köklerinden yola çıkarak tasarladığının altı çizildi.

Özlem Şenormanlılar, Ender Üçdemir, Yaraslova Araptonava, Aleksandr Volkov gibi isimlerin sahne alacağı temsilde rol alacak diğer isimlerse şöyle: "Selgan Çavdaroğlu, Mahmut Akyol, Tutku Barın, Serbülent Biçer, Pınar Humar, Miray Boyacıoğlu, Özge Çalışlar, Roman Geer, Özge Uzun Ösmen, Tolga Eren, Başak Özenç, Tarkan Günal, Hülya Şahin, Hasan Akyol, Berna Turhan İleri, Önder Acar, Esra Günkent, Önem Özden, Yağmur Arınlı, Levent Karataş, Nino Svimonishvili, Ahmet Demirci, Ketevan Chkhikvadze, Cenk Güner ve Murat Koman."

GEÇMİŞ VE BUGÜN AYNI SAHNEDE BULUŞTU
GEÇMİŞ VE BUGÜN AYNI SAHNEDE BULUŞTU
GEÇMİŞ VE BUGÜN AYNI SAHNEDE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 14:19:01
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 15:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?