4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Geleceğin Piri Reisleri yetişecek

Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) tarafından 'Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası' kapsamında yapımı tamamlanan 'Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nin bu yıl faaliyete gireceği belirtildi.

MDTO tarafından 'En İyi Yatırım, İnsana Yapılan Yatırımdır' sloganıyla temeli 2 Temmuz 2008 tarihinde atılan meslek lisesinin inşaatının tamamlandığı ve okulun Türkiye'de benzerinin olmadığına dikkat çekildi. MDTO'nun 20. kuruluş yıldönümüne denk gelen 2009-2010 eğitim-öğretim yılı ile birlikte öğrenci almaya başlayacak olan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nin 4 bin 463 metrekarelik bir kullanım alanına sahip olduğu ve toplam öğrenci kapasitesinin de 288 olduğu belirtildi. Bünyesinde 12 derslik ve 14 laboratuvarın bulunduğu okulda başlangıçta 'güverte' ve 'makine' bölümlerinde eğitim verileceği kaydedildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, her sektörde olduğu gibi denizcilikte de kalitenin en temel göstergesi eğitim olduğunun altını çizerek, bir 'deniz kenti' olarak öne çıkan Mersin'in 'denizci kenti' olmasında eğitimin öncelikler arasında ilk sırada yer aldığını vurguladı. Lokmanoğlu, "Günümüzde denizcilik eğitim kurumlarının İstanbul'da yoğunlaşmasına karşın, mevcut okullarımızın kalitelerini yükselterek Mersin'in tercih edilir olmasını sağlamak temel amaç olmalıdır" dedi.

Eğitime yatırım yapan, eğitilmiş insan gücüne sahip ülkelerin avantajlı konumda oldukları kaydeden Lokmanoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan demokratik, laik ve çağdaş Cumhuriyet'in 21. yüzyılda etkinliğini sürdürebilmesinin yolunun da yine eğitimden geçtiğini savundu. Cihat Lokmanoğlu, bu bilinçten hareket ederek 'Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası' çerçevesinde MDTO Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi için harekete geçtiklerini ve bugün gelinen noktada okulun, aynı zamanda da odanın 20. kuruluş yıldönümüne denk gelen 2009-2010 eğitim-öğretim yılında faaliyete gireceği bilgisini verdi.

Lokmanoğlu, "MEB ve Denizcilik Müsteşarlığı mevzuatları gereği sınıfları 24 öğrenci kapasiteli olan okulumuzun güverte bölümü mezunları gemilerde ve denizcilik işletmelerinde 'Vardiya Zabiti', makine bölümü mezunlarımız ise 'Makine Zabiti' olarak çalışma fırsatı bulacak. Hedeflerimiz arasında yer alan ve hazırlıklarını yoğun şekilde sürdürdüğümüz; 'Mersin Üniversitesi (MEÜ) Denizcilik Fakültesi' yolunda atılmış ilk ve en önemli adım olarak gördüğümüz, yarının denizcilerini Türk denizcilik sektörüne kazandıracak olan MDTO Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi, Mersin'imize ve ülkemize hayırlı olsun" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 15:57:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?