5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Geleceğin piyanistleri keşfedildi

Mersin'de bu yıl ilki gerçekleştirilen 'Ulusal Kamuran Gündemir Piyano Yarışması' sona erdi. Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın da jüri üyeliği yaptığı yarışmada birinciliği Ece Bozkurt ve Salih Can Gevrek elde etti.

Birçok Türk bestecisinin eserlerinin ilk seslendirmesini gerçekleştiren ve bunun yanında Muhiddin Dürrüoğlu, Fazıl Say, Emre Elivar gibi dünyaca ünlü besteci ve piyanisti yetiştiren Kamuran Gündemir anısına Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı tarafından düzenlenen '1. Ulusal Kamuran Gündemir Piyano Yarışması' sona erdi.

İki ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmada dereceye girenlere MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir törenle ödülleri takdim edildi. Törene; MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Kamuran Gündemir'in eşi ve aynı zamanda da Jüri Başkanı olan Prof. Selçuk Gündemir, Devlet Sanatçısı Verda Erman, besteci Prof. Mühiddin Dürrüooğlu, piyanist Emre Elivar, şef ve piyanist İbrahim Yazıcı ile birlikte dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say katıldı.

Burada konuşan Rektör Suha Aydın, "Ben sadece gönülden bu işe başlamak isteyen arkadaşlarımıza destek oldum. Büyük bir mutluluk içinde görevi yerine getirdim. Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sunanlara teşekkür ediyorum" dedi. Aydın, konuşmasının ardından yarışmanın hayata geçirilmesinde pay sahibi olan jüri üyeleriyle birlikte sponsor firmalara teşekkür plaketi takdim etti.

Öte yandan, '1. Ulusal Kamuran Gündemir Piyano Yarışması'nda A Kategorisi'nde (11-15 yaş) Ece Bozkurt, B Kategorisi'nde (16-28 yaş) de Salih Can Gevrek birinciliği elde etti. Bozkurt ve Gevrek'e ödüllerini Jüri Başkanı Prof. Selçuk Gündemir sunarken, Salih Can Gevrek'in aynı zamanda da 'Selçuk-Kamuran Gündemir Özel Ödülü'ne de layık görüldüğü bildirildi.

'Ödül Töreni', yarışmada birincilik ve özel ödül kazananlar tarafından verilen kısa bir dinleti ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 18:49:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?