5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Geleceğin projeleri ödüllendirildi

Mersin Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu (TBMYO) öğrencilerinin yıl sonu projelerinin değerlendirildiği, 'MESİAD 2009 Proje Pazarı Ödülleri' sahiplerini buldu.

Bu yıl öğrencilerin hazırladığı 12 farklı alanda 100'e yakın proje yarıştı. Mersin Üniversitesi TBMYO öğretim üyeleri ve MESİAD Yüksek İstişare Konseyi üyelerinden oluşan komisyonun ön değerlendirmesi sonucunda ödüle değer görülen projeler belirlendi. 'Yenilikçi Fikir' ve 'Tasarım Uygulaması' dallarında dereceye giren 9 öğrenciye, ödülleri törenle verildi.

TBMYO Konferans Salonu'nda yapılan ödül törende konuşan MESİAD Başkanı Ali Doğan, "Meslek eğitimi, bireylerin potansiyellerine ulaşmalarına, tarım, sanayi ve hizmet sektörlerinin ara eleman ihtiyacının karşılanmasına ve Türkiye'nin rekabet gücünü artırmasına katkıda bulunmayı amaçlamalıdır. Bugüne kadar uygulanan politikalar, gençlerin gerekli becerileri kazanarak istihdama katılması ve sanayimiz başta olmak üzere bir çok sektörün ara eleman ihtiyacının karşılanması açısından etkisiz kalmıştır.Dolayısıyla, mesleki ve teknik eğitimde artık bir anlayış değişikliğine gerek duyulmaktadır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 21:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?