4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Geleceğin tasarımcılarından sergi

GELECEĞİN TASARIMCILARI ESERLERİNİ SERGİLEDİ

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde bulunan Güneş İlköğretim Okulu Görsel Sanatlar Bölümü öğrencileri, hazırladıkları tasarımları sergiledi.

Güneş İlköğretim Okulu'nda düzenlenen 'Teknoloji ve Tasarım Şenliği Karma Sergisi'nin açılışına Akdeniz Kaymakamı Bekir Atmaca, Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Altuntaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergide, Görsel Sanatlar derslerini alan 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerinin, öğretmenleri Gülay Figenergül ve Filiz Ermiş ile birlikte yaklaşık 1 aydır hazırladıkları çalışmalar beğeniye sunuldu. Etkinlikte, birbirinden ilginç eserler, ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Sergide, özellikle taşlar üzerine yapılan resim, çizim ve kabartmalar ile kendine özgü tablolar ilgi odağı oldu. Etkinlik kapsamında ayrıca, Pirireis Lions Kulübü tarafından okula çeşitli kitaplar da bağışlandı.

Sergiyi gezen Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Altuntaş, kenar mahallelerde yaşayan çocukların da diğer akranları gibi eğitimde fırsat eşitliğinden ve bu tür sosyal ve bilimsel aktivitelerden faydalanabilmesi gerektiğini söyledi.

Çocukların yaratıcı yönlerini ve yeteneklerini keşfetmeleri noktasında büyüklere önemli görevler düştüğünü kaydeden Altuntaş, “Güneş İlköğretim Okulu'nda böyle bir sahneyle karşılaşmak bizi son derece mutlu etti. Maalesef kenar mahallelerde yaşayan çocuklarımız, sosyal yaşama adeta aç durumdalar. Çocuklarımızın yararına, özellikle gönüllüler eliyle birçok faaliyet gerçekleştirilebilir. Akdeniz Belediyesi olarak, çocuklarımızın sosyal yaşama katılmaları, bilim ve teknolojiyle tanışmaları ve kendi iç dünyalarını dışa yansıtmaları açısından okulların geliştireceği tüm projelere katkı sunacağız” dedi.

GELECEĞİN TASARIMCILARI ESERLERİNİ SERGİLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 16:15:02
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 17:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?