4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Geleneksel muharrem sofrası kuruldu

ŞAHNA KÖYÜNDE MUHARREM SOFRASI KURULDU

Erdemli Müftüsü Mustafa Topal, Muharrem ayı dolayısı ile müftülük bünyesinde merkez ve köyler dahil 10 ayrı noktada etkinlik gerçekleştirildiğini bunlarda da10 bin vatandaşa aşure dağıtımı gerçekleştirildiğini söyledi.

Üzümü ile meşhur Şahna Köyünde bir asırdır devam eden ‘Muharrem sofrası' ve aşure dağıtımına katılan Erdemli Müftüsü Mustafa Topal, etkinliklerin tüm güzelliğiyle sürdüğünü belirterek, “Muharrem ayının birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının tüm güzelliğinin yapılan etkinliklerde görülmesi bizleri son derece memnun etmiştir. Asırlardır süren bu etkinlikler ile kültürümüzde kuşaktan kuşağa aktarılmaktadır” dedi.

Bu yıl müftülük bünyesinde Muharrem ayı dolayısı ile birçok etkinliğin yapıldığını ifade eden Topal, “Müftülüğümüz tarafından düzenlenen konferansların yanı sıra bilgilendirme toplantıları da yapılmıştır. Müftülüğümüzün desteği ile düzenlenen 10 ayrı etkinlikte 20 bin vatandaşa yemek, 10 bin vatandaşa da aşure dağıtımı gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.

Şahna Köyü'nde gerçekleşen “Muharrem Sofrası ve Aşure” gününe Erdemli Müftüsü Mustafa Topal’ın yanı sıra Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Mavi, Muhtarlar derneği başkanı Ömer Kılıç, köylüler ve çevre köylerden gelen vatandaşlarda katıldı.

Öğle namazının ardından cami avlusunda gerçekleştirilen etkinlik sonunda birlik ve beraberlik için de dua edildi.

ŞAHNA KÖYÜNDE MUHARREM SOFRASI KURULDU
ŞAHNA KÖYÜNDE MUHARREM SOFRASI KURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 12:22:04
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 12:25:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?