4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Geleneksel tiyatro şenliği başlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Yıldızların Altında Tiyatro Şenliği"nin 3.'sü, 12-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Şenlikle ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin Şehir Tiyatrosu ile birlikte değişik okullara ait tiyatro topluluklarının 12-30 Haziran arası her akşam saat 20.30'da Kültür Park Mini Amfi Tiyatro'da sahneleyeceği oyunlara tüm Mersinliler'i davet etti. Göreve geldiği günden bu yana kültür-sanat etkinliklerine büyük önem verdiğini anlatan Özcan, Mersin'de yaşayan ve değişik kültürlerden gelen insanları kaynaştırmanın en güzel yolunun bu tür etkinlikler olduğunu kaydetti. 

Atatürk Parkı içerisinde yapımı tamamlanan 2 bin kişilik açık hava tiyatrosunun hemen yanında bin kişilik kapalı bir tiyatro salonu kurmayı da planladıklarını ifade eden Özcan, bu binanın da 1 yıl içerisinde tamamlanacağını belirtti. Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren kültür-sanat topluluklarının çok kısıtlı imkanlarla, ancak büyük bir özveriyle çalıştığının altını çizen Özcan, "Yıldızların Altında Tiyatro Şenliği"nin ardından Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu'nun beldelere de giderek oyunlar sahneleyeceğini sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 17:13:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?