30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Genç diyetisyene son görev

GENÇ DİYETİSYENE SON GÖREV

Mersin'de aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu takla atarak paramparça olan aracında sıkışarak can veren genç diyetisyen, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Dün gece saat 01.00 sularında kendisine ait 33 AZE 58 plakalı araçla GMK Bulvarı'ndan kent merkezine doğru seyir halinde olan Rıfat Kuştemir (34), Tulumba Köprüsü'nden aşağıya indiği esnada aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu önce Edip Buran Spor Salonu'nun önündeki ağaca çarptı, sonrasında da 3 takla atarak paramparça olan araçta sıkışarak feci şekilde can verdi. Kuştemir için 2006 yılından bu yana 'diyetisyen' olarak görev yaptığı Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama

Hastanesi'nde bir tören düzenlendi.

Başhekimlik Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen törene, MEÜ Rektörü Prof. Dr. K. Suha Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gürol Emekdaş ve Prof. Dr. Yüksel Özdemir, MEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güliz İkizoğlu ile MEÜ Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Oğuz Köksel'in yanı sıra çok sayıda öğretim üyesi ve Kuştemir'in mesai arkadaşları katıldı.

Burada konuşan Doç. Dr. Oğuz Köksel, Kuştemir'in erken ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Kendisi, 5 yıldan bu yana birlikte çalıştığımız bir arkadaşımızdı ve yeri doldurulamayacak biriydi. Dostluğu ve çalışmaları bizler için çok değerliydi. Sevenlerine ve ailesine başsağlığı ve sabır, kendisine rahmet diliyorum" dedi.

Öte yandan, 22 Ekim 1977 tarihinde Tarsus'ta doğan Rifat Kuştemir, lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Sağlık Teknolojisi Yüksekokulu Beslenme ve Diyatik Bölümü'nde tamamladı. 2000 yılında Marmara Üniversitesi'nde diyetisyen olarak göreve başlayan Kuştemir, 2002 yılında Çukurova Üniversitesi'ne geçiş yaptı. 14 Ağustos 2006 yılından bu yana MEÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde diyetisyen olarak görev yapan Kuştemir, evli ve bir kız çocuğu babasıydı.

GENÇ DİYETİSYENE SON GÖREV
GENÇ DİYETİSYENE SON GÖREV
GENÇ DİYETİSYENE SON GÖREV
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 14:47:05
Güncelleme :11 Ocak 2011 Salı 15:02:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?