2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Genç gazeteciler 'Sokak'ı anlatacak

Mersinli genç gazeteciler, fotoğraf kareleriyle sokağı anlatacak. Geliri kimsesiz çocuklarla birlikte yardıma ve bakıma muhtaç yaşlılar için harcanacak olan sergi, 'Bir Fotoğraf Karesi Neyi Değiştirebilir?' sloganıyla gerçekleştirilecek.

Mersin Sokak Sanatları Atölyesi tarafından, 25-28 Aralık 2008 tarihleri arasında İçel Sanat Kulübü (İSK) Müfide İlhan-Ayşe Uğural Sanat Galerisi'nde düzenlenecek olan sergiye; Mersin Valiliği başta olmak üzere Mersin Büyükşehir Belediyesi, İçel Sanat Kulübü ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti de destek veriyor. Toplam 13 gazetecinin katılımıyla hayata geçirilecek olan 'Sokak' adlı sergiyle birlikte Mersin'in çeşitli noktalarında sokakta çekilen ve Tahir Özgür ile Necdet Canaran tarafından seçilen toplam 30 adet fotoğraf meraklısının beğenisine sunulacak.

Sergiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Mersin Sokak Sanatları Atölyesi Kurucusu-Yöneticisi Soner Kan, hayatın sokakta aktığını ve akıp giden hayatın da sokağın rengini belirlediğine dikkat çekerek, "Kentin adeta atar damarlarını oluşturan sokaklar bizi bize anlatıyor. Biz genç gazeteciler, akıp giden hayatı sokakta yorumluyoruz. Objektife sokağın yüzünü yansıtıyoruz. Kimi zaman bir hüznü, kimi zaman bir ayrılığı anlatıyoruz fotoğrafın diliyle. Objektife yansıyansa bazen mutluluğun küçük tebessümleri, bazen aşkın ve sevginin iç ısıtıcı yakınlığı oluyor. Ama öyle ya da böyle her fotoğraf karesi hayatın ve doğal olarak da sokağın izlerini taşıyor. Mersin Sokak Sanatları Atölyesi olarak bizler de bu izlerin peşine düştük ve Mersinli genç gazeteci arkadaşlarımızla birlikte sokağı anlatmak için böylesi bir sergiyi düzenleme kararı aldık" dedi.

Serginin ana temasının 'Sokak' olduğunu belirten Kan, sokaklardan yola çıkarak Mersin'i anlatmak istediklerini ve sadece bununla da sınırlı kalmayıp, insanların bir fotoğraf karesi ekseninde güçlerini birleştirdiklerinde neleri değiştirebileceklerinin farkına varmasına da katkıda bulunmak istediklerini anlattı. Sergideki her fotoğrafın ayrım yapılmaksızın 100 YTL fiyat biçildiğini, bunun yanında her kurum, kuruluş ve kişinin sergiden sadece 1 adet fotoğraf satın alabileceğinin altını çizen Kan, buradaki amacınsa sokaktaki vatandaşın da, üst düzey bürokratın da sergiye katılımının sağlanıp, istediği fotoğrafı satın alarak evinin duvarına asmasına teşvik edilmesi olduğunu dile getirdi.

Sergiden elde edilecek gelirin de Mersin Valiliği bünyesinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na aktarılacağını, tüm gelir ve giderlerin de kalem kalem kayıt altına alınarak, sergiye katılanlarla birlikte ilgili kurum ve kuruluşlara dağıtılacağı kaydeden Kan, "Bu sergi kar elde etmek için değil, aksine genç gazetecilerin topluma ve geleceğe karşı olan sorumluluğunun da bir göstergesi olacak. Kimsesiz çocuklara bir yardım eli uzatılarak geleceğe sahip çıkılacak, yaşlılarımıza gösterilecek şefkatle de geçmişe olan vefa borcumuz bir nebze de olsa ödenecek. Her şey kuralına ve kitabına uygun olacak. Kimse kendini ön plana çıkartmaya çalışmayacak. Her kuruşun hesabı yapılacak, her şey kayıt altında tutulacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 17:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?