2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Genç gazetecilerden örnek sergi

Mersinli genç gazeteciler örnek bir davranışın altına imza atarak, fotoğraf kareleriyle kimsesiz çocuklarla birlikte yaşlı ve bakıma muhtaçlara sahip çıktı.

'Bir Fotoğraf Karesi Neyi Değiştirebilir?' sloganıyla karma fotoğraf sergisi düzenleyen genç gazeteciler, Mersin'i yönetenlerle birlikte kent insanını buluşturdu.

Mersin Sokak Sanatları Atölyesi bünyesinde organize edilen serginin açılış töreni, İçel Sanat Kulübü Nevit Kodallı Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene, Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal, Kahramanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahramanlı, siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Mersin'de ulusal ve yerel düzeydeki basın kuruluşlarında çalışan 13 gazetecinin toplam 30 adet fotoğrafından oluşan 'Sokak' adlı serginin açılışında konuşan Vali Aksoy, gazetecilerin sosyal sorumluluk gereği güzel bir projeye imza attığını ifade ederek, "Görevi gereği her yerde olan ve çektikleri kareleri insanlara sunan gazeteci arkadaşlarımız çok anlamlı bir projeye imza atıyorlar. Mersin'de sokak çocukları ile ilgili çok sorunumuz vardı. Çocuklar istismar ediliyordu. Fakat yapılan çalışmalarla hedefimize ulaştık. Bu projenin de çalışmalarımıza önemli bir katkı sunacağına ve toplumsal bilincin gelişmesine yardımcı olacağına inanıyorum" dedi.

Aksoy, Mersin'de göreve başladığı günlerde kentte yaşayan bin 150 çocuğun bulunduğunu ancak, bugün gelinen noktada bu sayının oldukça gerilediğinin altını çizdi. Bu konuda oldukça önemli çalışmaların ortaya konulduğunu anlatan Aksoy, söz konusu çalışmalara halk desteğinin sağlanmasında gazetecilerin de önemli bir misyon üstlendiğine dikkat çekti. Çalışan çocukları sokaktan uzaklaştırırken, onların topluma kazandırılmasını amaçlayarak çeşitli organizasyonlara giriştiklerini vurgulayan Vali Aksoy, 7'den 70'e hep birlikte el ele vererek kentin sorunlarının çözülebileceğini söyledi.

Göreve geldiği ilk günden beri kültür ve sanata büyük önem verdiğini belirten, Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan ise, basının halkın görmeyen gözü, duymayan kulağı olduğunu dile getirdi. Özcan, "'Bazen bizi eleştiren, bazen öven basın mensuplarının böyle faaliyetlerde yer almasını yürekten kutluyorum. Yaptıkları haberlerle kentin gelişimine katkı sunan gazetecilerin yapacaklarını sosyal projelerde yer almaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" diye konuştu.
CHP Mersin Milletvekili İsa Gök ise, fotoğrafın önemine işaret ederek, projede yer alan gazetecileri kutladı. Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal da genç gazetecilerin kentin geleceğine sahip çıkarken, bir nebze de olsa geçmişe olan vefa borcunu ödeme girişiminin kendilerini gururlandırdığını belirtti.

Mersin Sokak Sanatları Atölyesi Kurucusu-Yöneticisi Soner Kan da Mersinli genç gazeteciler olarak 'Bir Fotoğraf Karesi Neleri Değiştirebilir?' sorusundan yola çıkarak bir araya geldiklerini ifade etti. Kan, "Sergiyi ticari bir amaçla değil, bir fotoğraf karesinden yola çıkarak nelerin değiştirilebileceğini göstermek istediğimiz için açıyoruz" dedi.

Elde edilecek gelirin bir kısmının sokak çocuklarına, bir kısmının da yaşlılara verileceği serginin açılış töreninde son olarak ise, fotoğrafları ile sergiye katkı veren gazetecilere teşekkür plaketi verildi. Plaket törenin ardından ise davetliler Müfide İlhan-Ayşe Uğural Sanat Galerisi'nde sergilenen fotoğrafları incelediler. 30 kare fotoğrafın yer aldığı ve tüm fotoğrafların 100 YTL ile ücretlendirildiği sergi, 28 Aralık Pazar gününe kadar gezilebilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 13:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?