3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Genç gemici doğum gününde kaçırıldı

Somali açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan Türk gemisinde çalışan Mustafa Akut'un (27), 3 aylık evli olduğu ve geminin kaçırıldığı gün doğum gününü kutladığı öğrenildi.

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde yaşayan Mustafa Akut'un ailesinin meraklı bekleyişi devam ediyor.

Kanada'dan Çin'e 77 bin ton demir cevheri taşıyan Yasa Denizcilik'e ait Marshall Island bayraklı M/V Yasa Neslihan adlı ticari gemide usta gemici olarak çalışan Akut'un 3 yıldır aynı şirkette görev yaptığı, evlilik nedeniyle kısa bir süre ara verdikten sonra tekrar gemiye döndüğü öğrenildi.

Evliliği sonrası gemiyle ilk kez yurt dışına çıkan Mustafa Akut'un kaçırılmadan 2 saat önce ailesini ve eşini telefonla arayıp iyi olduğunu söylediği öğrenildi.

Televizyon başında gelecek hayırlı haberleri beklediğini ifade eden üvey baba Rasim Akdeniz (80), "Oğlumun ve diğer gemici arkadaşlarının hayırlı haberlerini bekliyoruz. Devletimizin bir an önce çocuklarımızı korsanların elinden kurtarmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Meraklı bekleyişini sürdüren ve gözyaşlarını tutamayan anne Emine Akdeniz ise, "Her saniye oğlumuzdan gelecek hayırlı bir haberi bekliyoruz. Geminin kaçırıldığı gün oğlumun doğum günüydü. Bizi aradı ve konuştuk. İyi olduğunu, Yemen'den aradığını söyledi. Biz de ailesi olarak doğum gününü kutladık. Oğlum doğum gününde kaçırıldı. Allah kimsenin başına böyle bir olay vermesin. Bu tür olayları hep televizyonda filmlerden izlerdik, başımıza geldi" diye konuştu.

3 ay önce evlendiklerini ve eşini 38 gündür göremediğini dile getiren Pakize Akut (25) da, "Eşimle son olarak kaçırılmadan 2 saat önce konuştum. Doğum gününü kutladım. Bana iyi olduğunu, merak etmemem gerektiğini söyledi. Aynı gün akşam saat 20.00'de çalıştığı şirketin yetkilileri bizi aradı, geminin ve mürettebatının korsanlar tarafından kaçırıldığını söyledi. Devletimizin bir an önce bu olayı çözmesini bekliyoruz" dedi.

Mustafa Akut'un bir kardeşinin de yurt dışına çalışan yabancı bayraklı bir yük gemisinde 1. kaptan olarak çalıştığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 17:33:13
Güncelleme :31 Ekim 2008 Cuma 17:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?