4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Genç girişimciler toplandı

GENÇ GİRİŞİMCİLER TOPLANDI

Mersinli genç girişimciler toplanarak, 2010 yılında yapacağı çalışma ve hayata geçirecekleri projeleri belirledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Mersin Genç Girişimciler Kurulu (MGGK) Toplantısı'nda yeni yılın yol haritası belirlendi. MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Tanrıöver'in başkanlığını üstlenmiş olduğu kurul, çalışma esasları kapsamında MGGK'nın amacı, görevleri ve bundan sonra izlenecek çalışma yolu için değerlendirmelerde bulundu.

MTSO Meclis Başkanı Faik Burakgazi'nin de katıldığı toplantıda konuşan Kurul Başkanı Kasım Tanrıöver, kurul üyeliği için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından her ilin belli bir kontenjanının olduğunu ve bu kontenjan için isim belirleme yetkisinin ise il genelindeki oda ve borsalara verildiğini hatırlattı. Tanrıöver, kurulun genişlemesi için TOBB'dan yetki istendiğine dikkat çekerek, “Kurula isim belirlemede en önemli kısıtlama, adayın şirketinde imza yetkisine sahip olma zorunluluğudur” dedi.

Amaçlarının; genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştirerek görüş oluşturulmasına katkıda bulunmak olduğunu anlatan Tanrıöver, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Aynı zamanda genç girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteğiyle girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak olacaktır. Bu bağlamda bugüne kadar il genelindeki tüm sivil toplum kuruluşları ve odaların girişimcilikle ilgili yaptığı projelerin incelenmesini ve MGGK olarak bu projelere ne katkı sağlanabileceğinin tespitini hedefliyoruz. Ayrıca kurul bünyesinde tüm girişimcilerin fikirlerini paylaşabileceği internet ortamında bir sistemin kurulması, bu sayede ildeki tüm girişimcilerin fikirlerini burada toplayarak yeni projelerin geliştirilmesi de kurulun amaçları arasında yer alıyor.”

GENÇ GİRİŞİMCİLER TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 16:33:05
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 16:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?