4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Genç işadamları istihdam sağlıyor

GENÇ İŞADAMLARI 250 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Türkiye genelinde 6 bin 700 üyeye ulaştıklarına dikkat çekerek, "100 milyar TL'nin üzerinde cirosu olan üye grubumuzla 250 bin kişiye istihdam sağlıyoruz" dedi.

Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) yeni üyelerle güçleniyor. HiltonSA Mersin Oteli'nde düzenlenen törenle birlikte 80 genç işadamı daha derneğe üye yapılarak, üyelik plaketleri takdim edildi. Programda konuşan Vali Güzeloğlu, genç işadamlarını 'kartopu'na benzeterek, söz konusu kartopunun da yuvarlandıkça büyüdüğünü, bunun da gerek Mersin, gerek ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunduğunu anlattı. MEGİAD üyesi işadamlarının başarı hikayesini dinlerken, aynı zamanda da Türkiye'nin değişim öyküsüne

tanıklık etmenin haklı gururunu yaşadıklarını kaydeden Güzeloğlu, bu tablonun bir bakıma işbirliği ve güç birliğinin yanında gönül ve sevgi birliği yapıldığında nelerin aşılabileceğini de gözler önüne koyduğunu vurguladı.

Türkiye'nin gelişme, büyüme ve kalkınma çizgisinin, işbirliği ve buna bağlı güç birliğinin oldukça önemli olduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Öğrenmek, bilmek ve bilgiye hükmetmek çağımızın en temel gerçeği. Bilgiyi üretenin yönettiği güçlü bir dünyada bilgiden eksik kalarak geleceğe sağlıklı ulaşmak ve hedeflere varmak mümkün değil. Konfederasyonlar bir mesleki örgütlenme ve büyük ölçekli ekonomik büyüklükleri elde etmenin yanı sıra bilgiyi de paylaşıyor. En önemli ve en değerli kaynak olan bilgiyi, en uç

noktadaki derneğine taşıyor. Yeni üyelerin katılması bu büyüklüğün zirveye ulaşmasına, Türkiye'nin kalkınmasını hazırlayan ve sağlayan genç iş adamlarımızın sayısının artmasına katkı sunacak" dedi.

Genç işadamları olarak bugüne kadar Türkiye genelinde kurulan 72 dernekle birlikte toplam 6 bin 700 üyeye ulaştıkları bilgisini veren TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, üyelerini toplam cirosunun da Türkiye ekonomisine yön verebilecek düzeyde olduğunun altını çizdi. Genç işadamlarının toplam cirosunun da 100 milyar TL'nin üzerinde olduğuna dikkat çeken Güral, üyelerinin aynı zamanda da ülke genelinde 250 bin kişiye de istihdam sağladığını söyledi. Güral, "Böyle bir konfederasyon yönetiminde bulunmak bize

manevi bir yük getiriyor. Bu yükü hep birlikte omuzlamak suretiyle daha ileriye taşımayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Son günlerde yaşanan terör olaylarına dikkat çeken GİAF Başkanı Abbas Taşdemir ise, Türkiye'de yaşananların sadece bundan ibaret olmadığının altını çizerek, ülkede gerçekten üretmek isteyen, Türkiye'yi ve yaşadığı kenti yüceltmek isteyen insanların bir araya gelerek oluşturmuş olduğu grupların da var olduğuna kaydetti. Taşdemir, karamsarlığın her zaman toplumları daha da kötüye götüreceği uyarısında bulunarak, Tek sevdası üretmek olan genç iş adamlarının el ele verdiği, gönül birlikteliğinde bir araya

gelerek üretme sevdasını tüm ülkeye yayması gerektiğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Dernek olarak bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi veren MEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy ise, devralmış oldukları görevin ağırlığının ve yüklenmiş oldukları sorumluluğun bilinciyle hareket ettiklerini anlattı. Gürsoy, bugün aralarına katılan 80 üyeyle birlikte güçlerine güç kattıklarını ancak bu isimleri sırf üye yapmak için kaydetmediklerini aksine daha fazla genç işadamını dernek çatısı altında buluşturmak için ilk adımı attıklarını dile getirdi.

Yıl sonuna kadar derneğe 150 üye yapmayı planladıklarını açıklayan Gürsoy, bununla birlikte kentte istihdam ettikleri kişi sayısını da 2 bin 500'den 6 bin 500'e, cirolarını da 350 milyon TL'den 850 milyon TL'ye ulaştırmanın çabası içinde olduklarını söyledi. Gürsoy, "Bu sayıların önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü kentin ticaretinde önemli bir yere sahip olacağız. Amacımız ayrışmak değil, birleşerek büyümek" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından da MEGİAD'a üye yapılan toplam 80 genç işadamına üyelik plaketleri takdim edilirken, tören de verilen kokteylin ardından son buldu.

Törene Vali Hasan Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Faik Burakgazi, TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu (GİAF) Başkanı Abbas Taşdemir'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

GENÇ İŞADAMLARI 250 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR
GENÇ İŞADAMLARI 250 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR
GENÇ İŞADAMLARI 250 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2010 Cumartesi 11:44:00
Güncelleme :26 Haziran 2010 Cumartesi 12:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?