4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Genç işadamlarından 'imaj' açılımı

GENÇ İŞADAMLARINDAN 'İMAJ' AÇILIMI

Mersin'deki genç işadamları, kentin 'olumsuz imajı'nı düzeltebilme noktasında harekete geçti.

Bu kapsamda 'Mersin Kültür Senfonisi' adı altında bir projeyi hayata geçiren genç işadamları, senfoni, opera ve balenin yanı sıra birlikte mehteran takımıyla sıra gecesi konser ekibini aynı sahnede buluşturmaya hazırlanıyor.

28 Ekim'de Mersin Kültür Merkezi'nde organize edilecek olan etkinlikle kentin kültürel zenginliklerinin müzikle buluşturularak kamuoyuna yansıtılması amaçlanıyor. Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, Mersin Tüccar Kulübü'nde düzenlenen toplantıda projeyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Mersin'in, Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar her kesimden, her toprağın izlerini taşıdığının altını çizen Gürsoy, Mersin'in tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra mevcut turizm potansiyelini ön plana çıkartarak, kendini geliştirmeye çalıştığını ancak kentte yaşanan bir takım olumsuz olayların tüm bu güzellikleri gölgesinde bıraktığının altını çizdi.

"KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ MÜZİKLE BULUŞTURACAĞIZ"

Gürsoy, "İşte Mersin böyle bir kent. Rengarenk yüzünü, gri perde arkasından bir türlü çıkarma şansını yakalayamamış bir kültürler senfonisi adeta Mersin. Kurulduğu ilk gün; 'Bu kentin olumsuz imajını düzelteceğiz' parolasıyla yola çıkan MEGİAD, bugün hedefine ulaşma yolunda ciddi bir adım atıyor. Her fırsatta dile getiriyoruz; hoşgörü kenti Mersin'in, farklı kültürlerin bir arada barış içinde yaşaması ve büyüleyici tarihi, bölgemize ve ülkemize örnek teşkil ediyor. Fakat kentimizin zenginliklerini ve farklılıklarının ülkemiz tarafından zaman zaman doğru algılanmadığı kanaatindeyiz. Dernek olarak bu noktadan hareketle kentimizin kültürel zenginliklerini müzikle buluşturarak, kamuoyuna tanıtmak istiyoruz" dedi.

Tarihin müzikle, müziğin de sahne gösterileriyle harmanlığı bir proje hazırladıklarını ve bu projeye de; 'Mersin Kültür Senfonisi' adını verdiklerini anlatan Alper Gürsoy, projenin aynı zamanda kentin fotoğrafını müzik ve sahne gösterileriyle çekeceğini vurguladı. Projeyle kentteki birlikte yaşama kültürünün pekişeceğine inandıklarını dile getiren Gürsoy, 28 Ekim'de Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan etkinlikte de; İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistleri başta olmak üzere Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, mehteran takımı ve sıra gecesi ekibinin aynı sahneyi paylaşacağını ve bu konserin yönetimini de Serdar Yalçın'ın üstleneceğini açıkladı. Gürsoy, "Bu gösteride farklı kültürlerin, farklı seslerin nasıl da bir arada ahenk içinde büyüleyici bir atmosfer oluşturduğunu ortaya koyacağız" diye konuştu.

GENÇ İŞADAMLARINDAN 'İMAJ' AÇILIMI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2010 Cuma 12:36:03
Güncelleme :22 Ekim 2010 Cuma 12:43:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?