3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Genç mühendis mayın kurbanı oldu

Irak'taki Amerikan Üssü'nde görev yaparken 4 gün önce mayın patlaması sonucu hayatını kaybeden bilgisayar mühendisi Ali Canan Sarı'nın babası, 3 ay önce evlenen oğlunun cenazesinin Türkiye'ye getirilmesi için yetkililerden yardım istedi.

Mersin'in Mut ilçesinde yaşayan Hüseyin Sarı, bilgisayar mühendisi olan oğlu Ali Canan Sarı'nın (26) bir şirket aracılığıyla Bağdat'taki Amerikan Üssü'nde çalıştığını söyledi. Oğlunun 3 ay önce Çiğdem Sarı ile evlendiğini ve gelininin 1 aylık hamile olduğunu belirten Sarı, "Oğlum geçenlerde izne geldi, bizi de ziyaret etti. Eşiyle İstanbul'a gezmeye gitti. Oradan da eşini Tarsus'taki evlerine bırakıp, Irak'a gitti" dedi.

Irak'a gittikten sonra kendisine telefon açan oğlunun Kerkük'e ulaştığını anlattığını söyleyen Sarı, "Oğlumdan bu telefon görüşmemizden sonra haber alamadık. Daha sonra arkadaşlarından biri bizi telefonla arayarak, Ali Canan'ın mayın patlaması sonucu hayatını kaybettiğini söyledi. Haberi alınca hayatım karardı" diye konuştu.
Baba Hüseyin Sarı, oğlunun cenazesinin nerede olduğunu bilmediğini belirterek, "Oğlumun cenazesinin bize ulaştırılmasını istiyorum. Başbakanımızdan ve Dışişleri Bakanımızdan yardım bekliyorum" dedi.

Ali Canan Sarı'nın 3 ay önce evlendiği eşi Çiğdem Sarı ise, eşinin ölüm haberini aldığını ancak bu konuda konuşmak istemediğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 13:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?