5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Genç piyanistler keşfedilecek

Türkiye'de yetişmiş olan genç piyanistler, Mersin'de keşfedilecek. Bu yıl ilk defa organize edilecek olan; 'Kamuran Gündemir Piyano Yarışması' ile birlikte genç yetenekler ortaya çıkartılarak, onların teşvik edilip desteklenmesi amaçlanıyor.

13-17 Nisan 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan yarışma; Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Anasanat Dalı tarafından organize edilecek. Jüri Başkanlığını Prof. Dr. Selçuk Gündemir'in yaptığı yarışmaya; Piyanist ve Besteci Fazıl Say da final jürisi olarak katılacağı bildirildi.

Piyanist Emre Elivar, Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, Şef ve Piyanist İbrahim Yazıcı, Piyanist ve Besteci Prof. Muhiddin Dürrüoğlu, Piyanist Özgür Aydın, Piyanist Sanem Berkalp ve Devlet Sanatçısı Verda Erman gibi isimlerin de juri üyesi olduğu yarışmanın, 13 Nisan Pazartesi günü MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan; 'Açılış Töreni' ile başlayacağı açıklandı. Yarışmanın, 17 Nisan Cuma günü düzenlenecek olan 'Ödül Töreni' ile de sona ereceği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 15:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?