30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Genç sinemacıların büyük başarısı

GENÇ SİNEMACILARIN BÜYÜK BAŞARISI

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri, bu yıl ikincisi organize edilen; 'Ulusal Yeşil Kamera Üniversitelerarası Geri Dönüşüm ve Çevre' adlı yarışmada iki ödül birden kazandı.

Recyling INDUSTRY Dergisi'nin ev sahipliğinde, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın desteği, Türkiye Çevre Koruma Vakfı'nın katkılarıyla düzenlenen ve 44 üniversitenin başvurduğu, 82 kısa filmin yer aldığı yarışmaya MEÜ damgasını vurdu. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri, hem birincilik hem de üçüncülük ödülünü alarak önemli bir başarı elde etti.

Yarışmaya katılan, MEÜ İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri Bilal Çakay, Sedat Azazi, Nazire Taş ve Ayşenur Uyanık'ın birlikte hazırlamış olduğu; 'Eski Dünyaya Dair' adlı film söz konusu yarışmada birincilik elde edip, 30 bin TL'lik ödül almaya hak kazandı. Aynı yarışmada Emrah Çam, Rufat Mammadov, İnan Türkoğlu ve Muhammet Bulut imzasını taşıyan 'Uzak Ara' adlı kısa filmse üçüncülük elde ederek, 10 bin TL'lik ödüle layık görüldü.

Öte yandan, yarışmada dereceye giren genç sinemacılara ödülleriyse İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilen törenle takdim edildi. Ödül töreninde MEÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Senem Duruel Erkılıç ile MEÜ Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Hakan Erkılıç da katılarak, MEÜ'lü öğrencilere destek verip, onların mutluluğunu paylaştıkları bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 12:41:00
Güncelleme :13 Nisan 2011 Çarşamba 13:45:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?