4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Genç TEMA'cılar fidan dikti

GENÇ TEMA TOPLULUĞU FİDAN DİKTİ

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Genç TEMA Topluluğu, Çiftlikköy Kampüsü'nde 2 bin 500 adet zeytin fidanı dikti.

MEÜ Genç TEMA Topluluğu, Çiftlikköy Kampüsü'ndeki ağaçlandırma etkinliklerini sürdürüyor. Geçtiğimiz yıllarda değişik türlerde binlerce genç fidanı toprakla buluşturan topluluk, 35 bin metrekare alana 2 bin 500 zeytin fidanı dikti. Fidan dikimiyle yetinmeyen topluluk, dikilen fidanların yaşaması ve sağlıklı gelişimi için damlama sistemi kurulmasına ilişkin çalışmalara da başladı.

MEÜ Spor Kulübü desteğiyle gerçekleşen etkinliğe MEÜ Park Bahçeler Müdürlüğü de katkı sağladı. Spor Kulübü Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş’ın genç TEMA üyeleriyle fidan diktiği etkinlik, piknik havasında gerçekleşti.

MEÜ Genç TEMA Topluluğu’nun etkinliği ile ilgili bilgi veren Topluluk Başkanı İzzet Kasın, üretime yönelik ağaçlandırma çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi. Geçen yıl bin zeytin fidanını toprakla buluşturduklarını belirten Kasın, “Bu yılın bahar döneminde 2 bin 500 fidan dikiyoruz. Güz döneminde 5 bin zeytin fidanını daha yerleşkemize kazandırmayı planlıyoruz. Bugüne kadar çeşitli türlerde 15 bin fidan diktik. Bu arada sadece fidanı dikip kenara çekilmenin yeterli olmayacağı düşüncesiyle damlama sistemine ilişkin çalışmalara da başladık” dedi.

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın ise, “Çok uzun ömürlü olması nedeniyle binlerce yıl sonrasına anlamlı mesajlar taşıyan zeytin ağaçları, peyzaj alanlarında estetik amaçlı kullanımının yanı sıra gelecekte üniversitemize ekonomik katkı sağlayacak ürün değeri taşıması açısından da önem arz etmektedir” diye konuştu.

GENÇ TEMA TOPLULUĞU FİDAN DİKTİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 14:58:02
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 21:57:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?