3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Gençler göğe kule kurdu!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Bozyazı'da coşkuyla kutlandı.

Bozyazı'daki törenler, Cumhuriyet Alanı'nda Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam, Garnizon Komutanı Üsteğmen Bülent Karataş, Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak ve siyasi partiler ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin Atatürk Anıtı'na çelenk koyması ile başladı.

Gürsel Kavun Stadyumu'nda devam eden törende Kaymakam Sağlam, Garnizon Komutanı Karataş ve Belediye Başkanı Ballı, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.
Buradaki törende konuşan Bozyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, Atatürk'ün Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 89. yıldönümünü kutladıklarını hatırlatarak, "19 Mayıs, sadece Türk milletinin kurtuluş hareketinin başlangıcı değil yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. Gençlik, gelecek demektir.Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugünün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Bu tarih ile birlikte Türk milleti kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilmeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır" dedi.

Kutlamalar, öğrencilerin sunduğu renkli gösterilerle son buldu.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 15:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?