5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Gençler oda müziğini sevdi

GENÇLER ODA MÜZİĞİNİ SEVDİ

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi tarafından, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği 'Oda Müziği Dinletisi'nin ikincisi yapıldı.

Akdeniz Belediyesi'nin, kültür ve sanat etkinliklerini geniş kitlelere yaymak amacıyla düzenlediği etkinliğe, 6 okuldan yaklaşık 600 lise öğrencisi katıldı. Atatürk, Ticaret, Salim Yılmaz, Tevfik Sırrı Gür, Gazi ve Kız Meslek liselerinden gelen öğrencilere, nefesli enstrümanlar tek tek tanıtıldı. Ardından Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'ne bağlı sanatçılar, klasik müziğin en önemli bestecilerinin seçkin eserlerini icra ettiler. İlk konserde olduğu gibi, dinletinin bitiminde öğrenciler arasından seçilenler, en iyi orkestra şefi olmak için yarıştılar.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, geçtiğimiz ay ilkini gerçekleştirdikleri organizasyonun ardından çok olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. Okul yöneticileri ve öğrencilerden konserlerin devamına yönelik talepler aldıklarını belirten Türk, “Biz de Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün katkılarıyla konserlere devam etme kararı aldık. Öğrencilerimizin birçoğu klasik müzik ile ilk kez karşılaşıyor ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak bir deneyim yaşıyorlar. Ben buradan Mersin Devlet Opera ve Balesi yönetici ve sanatçılarına bir kez daha teşekkür ediyor, gençlerimizi sanat etkinlikleriyle buluşturmaya devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

GENÇLER ODA MÜZİĞİNİ SEVDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 10:59:03
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 11:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?