4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Gençler 'terör'ü anlattı, ödülü kaptı

GENÇLER 'TERÖR'Ü ANLATTI ÖDÜLÜ KAPTI

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, gençlerin terör örgütlerinin hedefinde yer aldığına dikkat çekerek, bu örgütlerin amacına ulaşamaması için gençlerin bilinçlendirilmesi, konuyla ilgili olarak duyarlı hale getirilmesinin bir zorunluluk olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen; 'Terör Örgütlerinin Eleman Kazanma Faaliyetleri-Gençlik ve Mutluluk' konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri verildi. Mimarlar Odası Mersin Şube Binası'nda gerçekleştirilen törene; Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Arif Öksüz, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'ün yanı sıra çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Burada konuşan Aksoy, bugünün gençlerinin ne kadar çok bilgiye sahip olur, ne kadar iyi eğitim alırsa geleceğin de o derece garanti altına alınmış olacağını savunarak, bu noktada da gençlere büyük önem verdiklerini kaydetti. Aksoy, gençlere gerekli eğitimin verilmesi adına kentteki tüm kurum ve kuruluşların ortak hareket ederek, elini taşın altına koyup sorumluluk üstlenmesi konusunu önemsediklerini vurguladı.

Terör tehlikesine karşın, gençlerin daha bilinçli bireyler olarak yetiştirilebilmeleri adına; İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından oldukça önemli projelerin hayata geçirildiğini hatırlatan Aksoy, "Projelerle birlikte gençlerin, böylesi bir yaklaşımla karşı karşıya kaldıklarında; bunun arkasından nelerin gelebileceğini hissetmeleri ve bu konuda daha duyarlı, daha bilinçli hale gelmeleri amaçlanıyor. Terör örgütleri, amaçlarını gerçekleştirmek için gençlerden yararlanmak istiyor. Terör örgütlerinin hedefine ulaşamaması için gençlerimizin bilinçli olması büyük önem taşıyor" dedi.

Yaşanan olumsuzlukların önüne geçilmesi ve gelecek kuşaklara sahip çıkılması adına başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü gibi birçok kurum ve kuruluşun işbirliğinde çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Hüseyin Aksoy, buradaki temel amaçlarınınsa gençlerin daha iyi yetişmeleri, karşı karşıya oldukları riskler konusunda bilinçlendirilmeleri olduğunu söyledi.

Madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında yine İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen; 'Yenigün Projesi'ne dikkat çeken Aksoy, yapılan çalışmalarla kent genelinde birçok gence ve aileye ulaştıklarını, toplumda konuyla ilgili olarak bir bilinç oluşturup, konuya daha duyarlı hale gelmelerini sağladıklarını da sözlerine ekledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise, kaliteli eğitimin önemine vurgu yaparken, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz de, iyi bir gelecek için, yarınları emin ellere teslim etmek gerektiğini, bunu da gençlerin sağlayabileceğini kaydetti. Konuşmaların ardından 'Nevruz Nasıl Kutlanır?' sorusuna yanıt bulunması adına Azerbaycan'a götürülen öğrencilerden biri olan Hürriyet İlköğretim Okulu öğrencisi İbrahim Kılınç, bu ülkedeki gözlemlerini anlatırken, tören kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

GENÇLER 'TERÖR'Ü ANLATTI ÖDÜLÜ KAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 11:53:00
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 13:58:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?