3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Gençlere şenlik çağrısı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mersin'de törenlerle kutlanıyor.

Mersin'deki ilk tören sabah saat 09.00'da Cumhuriyet Alanı'nda yapıldı. Mülki ve askeri erkan ile öğrencilerin katıldığı tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden törende daha sonra Mersin Valisi Hüseyin Aksoy Şeref Defteri'ni imzaladı.

Vali Hüseyin Aksoy Şeref Defteri'ne; “Aziz Atatürk; meşrutiyetimizin ve egemenliğimizi borçlu olduğumuz büyük kurtuluş mücadelesinin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919'un 89. yıldönümünü büyük coşku ve gururla kutluyoruz. Bu büyük günü hediye ederken geleceğimizi de emanet ettiğiniz Türk Gençliği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamı içerisinde her türlü sorunun üzerinden gelme azim ve kararlılığındadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı bu büyük günü kutlarken, sizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz” diye yazdı.

CHP Mersin Milletvekilleri Vahap Seçer ile İsa Gök'ün de katıldığı Cumhuriyet Alanı'ndaki tören, Vali Aksoy'un Şeref Defteri'ne yazdıklarını yüksek sesle alanda bulunanlara da okumasıyla sona erdi.

19 Mayıs kutlamalarında, öğrencilerin gösterilerini sunacağı, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma ve şiirlerin yer alacağı ikinci tören ise havanın sıcak olması nedeniyle saat 17.00'de Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda yapılacak.

Bu arada gün içerisinde de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Toroslar Belediyesi'nin 21 Mart 2008'de başlayan 19 Mayıs Gençlik Kupası Köylerarası Futbol Turnuvası'nın finali de bugün gerçekleştirilecek. Koray Aydın Stadı'nda saat 12.00'de başlayacak final karşılaşmaları öncesi Kırıkkale Mehteran Takımı ile Toroslar Belediyesi Halkoyunları Ekibi birer gösteri sunacak. Belediye Başkanı Hamit Tuna, halkı final karşılaşmalarını izlemeye davet etti.

Öte yandan, DSP Mersin İl Gençlik Kolları, saat 14.00'te Hilton Oteli-Beşiktaş Meydanı arasında uçurtma şenliği düzenleyecek.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 12:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?