4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Gençlere 'siyaset' çağrısı

GENÇLERE 'SİYASET' ÇAĞRISI

Mersin Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, gençliğin en önemli güç olduğunu ifade ederek, bu noktada da gençlerin ülke sorunlarını sahiplenerek, siyasi görüşü her ne olursa olsun yasal zeminde siyasetin içinde yer alması gerektiğini söyledi.

Kent Konseyi bünyesinde oluşturulan Gençlik Konseyi'nde başkanlık seçimi tamamlandı. Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ve yoğun ilginin gösterildiği seçimlerin ardından başkanlık görevine; Mersin Üniversitesi (MEÜ) öğrencisi İbrahim Göçür getirildi. Seçimlerin ardından konuşan Göçür, söz konusu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağını vurguladı. Siyasi görüşleri her ne olursa olsun gençlerin siyasette aktif bir görev alması çağrısında bulunan Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir ise, dünyanın her yerinde sivil toplum kuruluşlarının müdahalesi olmadan sorunların çözüme kavuşturulamadığının altını çizdi.

Sivil toplum kuruluşlarının gücünü gençlerden aldığına işaret eden Özdemir, ancak buna rağmen gençlerin yaşamın her alanında olması yeterli düzeyde yer alamadığını vurguladı. Nuri Özdemir, Türkiye'de sivil toplum kuruluşlarının gücünü gençlerden aldığını ifade ederek, "Şimdiye kadar gençliğin ana kademelerin en önemli yan gücü olduğu görüşü savunulmuştur. Gerçeğinde ise gençlik yan değil ana güçtür. Bu nedenle sizlerden sorunları sahiplenmenizi istiyorum. Görüşünüz ne olursa olsun yasal zeminler içerisinde siyasetin içinde yer almalısınız" dedi.

GENÇLERE 'SİYASET' ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 11:04:01
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 11:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?