5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Gençlik Bayramı'na coşkulu kutlama

Mersin'in Silifke, Tarsus ve Mut ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Silifke ilçesinde Cumhuriyet Alanındaki program çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Şehir Stadyumundaki tören Kaymakam Ahmet Beyoğlu, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı İbrahim Alan ve Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel tarafından öğrenci gruplarının, gösteri gruplarının ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

İstiklal Marşının söylenmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kamil Acar yaptı. Öğrencilerin okuduğu şiirlerden sonra gençlik adına konuşma, Atatürk'ün Gençliğe hitabesi ve Gençliğin Ata'ya cevabı öğrenciler tarafından okunup, tüm gençler tarafından tekrar edildi. Yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından program kortej geçişi, Halk Oyunları ekibi, kortej geçişi ve öğrencilerin serbest kompozisyon gösterisiyle sona erdi.

Törene katılan bazı öğrenciler ile tribündeki vatandaşlar aşırı sıcak nedeniyle baygınlık geçirdi. 112 Acil servis ambulansında müdahale edilen öğrencilerin ve vatandaşların ise sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

TARSUS'TAKİ KUTLAMALAR
Tarsus’taki törenler, Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Buradaki törenden sonra protokol ve okullardan gelen öğrenciler, şehir stadındaki törene katıldılar. Burada protokol adına Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Garnizon Komutanı Binbaşı Abdulkadir Yavuz ve Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan yaptı. Gödekmerdan, "Cumhuriyetimizin kuruluşundaki tarihsel süreci incelediğimizde, aziz milletimizin, büyük komutan gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, önderliğinde vermiş olduğu kurtuluş ve bağımsızlık mücadelelerindeki kahramanlıkları, damarlarımızdaki asil kanın en belirgin göstergesi olmuştur" dedi.

Konuşmanın ardından öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okunması ardından Atatürk'ün Ata'ya hitabesi ve Gençliğin Ata'ya cevabı okundu. Gençlik marşının okunmasından sonra resmi geçit töreni yapıldı.
Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve çeşitli okulların öğrencilerin oynadığı kol bastı gösterisi törene katılanları büyüledi. Daha sonra okullar arası yapılan 4 çarpı 100 metre bayrak yarışı ve 100 metre atletizm yarışması gerçekleştirildi.

Okulların gösterilerini sunmalarından sonra, kaymakamlık tarafından düzenlenen masa tenisi, liseler arası erkekler basketbol, kamu kurum ve kuruluşları arası voleybol turnuvası ile atletizmde dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Tören sonunda okulların gösteriyle devam ederken aşırı sıcaktan 3 öğrenci bayıldı.

MUT’TAKİ KUTLAMALAR
Mut'taki kutlamalarda yine Atatürk anıtına kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin çelenk sunma töreniyle başlayıp Şehir Stadı’nda devam etti. Kaymakam Osman Yenidoğan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Aydın Özyürek, Belediye başkanı Murat Orhan, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptıktan sonra öğrenciler şiirler okudu, ardından lise ve dengi okullar arası futbol turnuvasında ve 19 Mayıs Gençlik Koşusunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören geçidinin ardından Mut Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “kol bastı” dansı sunuldu. Kutlamalar, daha sonra okulların bando gösterisi ve tören geçişiyle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 14:02:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?