4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Gereksiz klakson çalana ceza!

GEREKSİZ KLAKSONA 'PARA' CEZASI

Mersin'de gereksiz yere klakson çalarak, gürültü ve ses kirliliğine neden olduğu belirtilen toplu taşıma araç sürücülerine 62 TL'lik para cezası uygulandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bağlı ekiplerce, İnönü Bulvarı üzerinde yer alan Atatürk Parkı civarındaki duraklarda gerçekleştirilen uygulama kapsamında, toplam 300 toplu taşıma aracı denetimden geçirildi. Gereksiz yere klakson çalarak gürültü ve ses kirliliğine neden olan araç sürücülerinin plakası alınarak, Kongre Merkezi önünde oluşturulan kontrol merkezindeki ekiplere bildirildi. Burada durdurulan toplam 45 aracın sürücüsüne, 'Karayolu Trafik Kanunu'nun 72. maddesine göre 62 TL'lik para cezası verildi.

Uygulamayla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Özer, gürültü kirliliğinin önemli bir bölümünün ulaşım sisteminden kaynaklandığına dikkat çekerek, gürültü ve ses kirliliğinin insan veya hayvan yaşamını olumsuz etkileyerek, fizyolojik ve psikolojik anlamda tahribatlara neden olduğunu anlattı. Gürültü kirliliğinin Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de önemli bir sorun haline geldiğine işaret eden Özer, bu konuda İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz'ün talimatları doğrultusunda bir dizi çalışmanın hayata geçirildiği bilgisini verdi.

Özer, kendilerine araç ve klakson gürültüsü nedeniyle vatandaşlardan yoğun şikayet geldiğini ifade ederek, “Bu kapsamda özellikle gereksiz klakson çalan araçlarla toplu taşıma araçlarının denetimine öncelik veriyoruz. Klakson, araçlarda önemli bir donanım ancak lüzumsuz kullanım, medeni bir anlayışla bağdaşmayacağı gibi 'Karayolu Trafik Kanunu'na göre de yaptırım gerektiriyor. Bu bağlamda gereksiz yere klakson çalarak, halkımızın huzurunu bozan araç sürücülerine ilgili kanunun 72. maddesi gereğince idari para cezası uyguluyoruz” dedi.

GEREKSİZ KLAKSONA 'PARA' CEZASI
GEREKSİZ KLAKSONA 'PARA' CEZASI
GEREKSİZ KLAKSONA 'PARA' CEZASI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 16:10:00
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 16:16:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet IP: 88.252.111.xxx Tarih : 22.04.2010 21:16:15

işin doğrusu bu,devletin paraya ihtiyacı var ama ceza yazacak madde yoktu şimdi var