4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Gezende eriği marka olacak

GEZENDE KÖYÜ'NDE ERİK FESTİVALİ

Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Gezende Köyü'nde 3. Erik Festivali düzenlendi.

Festivale katılan Gülnar Kaymakamı Adnan Daldal, ilçeye bağlı Gezende Köyü eriğinin iç ve dış piyasada marka haline gelmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Kaymakam Daldal, yaklaşık bin ton erik üretildiğini kaydetti. Ürünlerin pazarlanması için bu tür etkinliklerin önemine dikkat çeken Daldal, "Erik, ilçemizin önemli geçim kaynaklarından biri. Bunun değerlendirilmesi için kaymakamlık olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz. İç ve dış piyasada Gezende eriğini marka haline getirmek için çaba sarf ediyoruz" ifadesini kullandı.

Gülnar Ziraat Odası Başkanı Hacer Emiş Işık ise Gezende Köyü'ndeki erik üretiminin önemine dikkat çekti. Eriğin, köylülerin önemli gelir kaynaklarından biri olduğunu anlatan Işık, gelirlerini geliştirmek için örtü altı erik yetiştiriciliği yapılması gerektiğini kaydetti. Işık, konuşmasına şöyle devam etti:

"Turfanda erik üretimini geliştirebiliriz. İyi tarım uygulamalarına geçerek Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın dönüm başına verdiği destekten yararlanarak, ürünlerimizi büyük mağazalarda daha yüksek fiyattan satabiliriz."

Gezende Köyü Muhtarı Meral Çelik ise festival ile köylerinin önemli gelir kaynağı olan can eriğini tanıtmayı amaçladıklarını dile getirdi. Köylerinin merkeze uzak olması nedeniyle ulaşımda zorluk yaşadıklarını anlatan Çelik, "Bizim eriğimiz sululuk ve lezzet olarak yakın çevrede yetişenlerden daha lezzetli olmasına rağmen yeterli tanıtım yapılamadığı için değerlendirilemiyor" ifadesini kullandı.

Festival etkinliklerine, Gülnar Kaymakamı Adnan Daldal, daha önce Gülnar Kaymakamlığı yapan Nevşehir Derinkuyu Kaymakamı Mehmet Yıldırım, Köseçobanlı Belediye Başkanı Mehmet Deniz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Emin Mehmet Er, Mersin eski Tarım İl Müdürü H.Hüseyin Oluğ, İlçe Tarım Müdürü İlhan Kartal, Gülnar Ziraat Odası Başkanı Hacer Emiş Işık, Antalya Ulu İnşaat yöneticileri, Gezende Köyü Derneği Başkanı Memduh Oluğ, çok sayıda misafir ve vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 10:24:03
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 13:18:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?