5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Gıda Denetim Grubu işbaşında

TARSUS BELEDİYESİ

Mersin’in Tarsus ilçesinde Zabıta Müdürlüğü bünyesinde “Gıda İmalathaneleri Denetim Ekibi” kuruldu. Gıda İmalathaneleri Denetim Ekibi’nde, gıda mühendisi, gıda teknikeri ve zabıta memuru bulunuyor.

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde Sağlık İşleri Müdürlüğü elemanları ile ortaklaşa yeni kurulan ekip, haftada 2 gün sürekli olarak pastane, kasap, şarküteri, ekmek fırınları, simit fırınları, alışveriş merkezleri, lokantalar, yemek fabrikaları, şalgam ve meyve suyu imalathaneleri, tatlı imalathaneleri, kuruyemiş ve şekerleme imalathaneleri ile okul kantinlerinde denetim yapacak.

Gıda İmalathaneleri Denetim Ekibi’nin imalathanelerin yanı sıra satış yerlerinde de denetim yapacağını belirten Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, satışa sunulan tüm gıdaların sağlıklı ortamlarda üretilmesi için ekibin sürekli denetim yapacağını söyledi.

Halkın sağlığı konusunda yerel yönetim olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarını ifade eden Kocamaz, “Satışa sunulan tüm gıdaların, sağlıklı ortamlarda üretilmesi, muhafaza edilmesi ve satışa sunulan gıdaların vatandaşımıza gıda özelliğini koruyarak ulaştırılması için kurulan ekibimiz, haftanın 2 günü denetim yapacak. Gıda Mühendisi, Gıda Teknikeri ve zabıta memurunun bulunduğu ekip, imalathanelerde, satış yerlerinde hijyenik koşullara uymayan işyerleri hakkında yasal işlemler uygulayacaktır. Halkın sağlığıyla oynayanlara asla izin vermeyeceğiz. Ekibimizin başarılı çalışmalar yapacağına inanıyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 15:46:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?