3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Gıda Fuarını 25 bin kişi gezdi

Mersin'de, 10 Nisan tarihinde Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen tarafından açılışı yapılan Mersin 2. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı'nın büyük ilgi gördüğü bildirildi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Fuar Komitesi Başkanı Şahin Öder, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in açılışını yaptığı Mersin 2. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı’nı 25 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Öder, “Geçtiğimiz yıl birincisini Tarım Fuarıyla birlikte gerçekleştirdiğimiz gıda fuarını bu yıl Yenişehir Belediyesi'nin Mersin’e kazandırdığı modern fuar alanında gerçekleştirdik. Fuarlarımızın ihtisaslaşması için önemli bir altyapıyı Mersin’e kazandırmasından dolayı Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’e teşekkür ederim” dedi.

Mersin 2. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı’na 170 firmanın katıldığını belirten Öder, “ Fuarı Sudan, İran, Suudi Arabistan ve Mısır’dan alım heyetleri ziyaret etti. Irak ve Suriye’den de ziyaretçiler vardı. Fuar kapsamında düzenlenen ikili iş görüşmelerinde bazı firmalarımız önemli bağlantılar gerçekleştirdiler. Fuarı ayrıca, başta bölge halkı olmak üzere Ankara, İskenderun, Antakya, Konya, Karaman, Kırşehir ve Niğde’den gelen profesyoneller de ziyaret etti.Fuar kapsamında 11 Nisan’da Mersin’de gıda güvenliği konusunda yapılan çalışmalar, 12 Nisan’da arıcılıkta son gelişmeler ve sağlıklı bal ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yayınlanacak olan gıdayla ilgili kanunun üreticiye, tüketiciye ve sorumlu yöneticilere olası etkileri konulu seminerler, katılımcılardan ilgi gördü” diye konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 15:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?