5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Gıda güveniliği çalışmaları

Mersin İl Tarım Müdürü Hasan Hüseyin Oluğ, güvenilir gıda kavramının benimsetilerek, toplumdaki bilinç düzeyinin artırılması gerektiğine dikkat çekerek, bu noktada Mersin genelinde bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini bildirdi.

"Gıda Kanunu" ile birlikte, gıdaların üretimi ve tüketiminin kontrolünün yanı sıra denetimiyle ilgili tüm yetkilerin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na verildiğini hatırlatan Oluğ, söz konusu kanunun aynı zamanda belediyeler başta olmak üzere Sağlık Bakanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı arasındaki yetki karmaşasını da ortadan kaldırdığını savundu. Oluğ, gıda ve gıdayla temas eden madde ve malzemelerin üretimi, satış ve toplu tüketimiyle ilgili tüm kontrollerin yanı sıra denetiminin de yine kendileri tarafından yürütüldüğünü söyledi.

2009 yılının; "Gıda Yılı" ilan edildiğini ve bu kapsamda "Güvenilir Gıda Sağlıklı Yaşam" adı altında bir kampanyanın da hayata geçirildiğine işaret eden Oluğ, Türkiye'de güvenilir gıda konusunun benimsenmesi ve toplumun bilinç düzeyinin yükseltilmesi noktasında çeşitli etkinlikler düzenlendiğini dile getirdi. Oluğ, "Alo Gıda Hattı"nın devreye sokulmasının da önemli bir gelişme olduğunun altını çizerek, bu noktada yürütülen çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Mersin İl Tarım Müdürlüğü olarak güvenilir gıda kavramının benimsetilmesi ve toplumun bilinç düzeyinin yükseltilmesi noktasında da bir dizi çalışmalarda bulunacakları bilgisini veren Hasan Hüseyin Oluğ, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülecek olan çalışmaların başarıya ulaşabilmesi için de basının desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 23:00:53
Güncelleme :28 Şubat 2009 Cumartesi 23:11:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?