5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Gıda paketleri seçim rüşveti mi?'

DTP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aleddin Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan gıda paketlerinin belediyeye 10 milyon TL'ye mal olduğu bilgisini vererek, söz konusu paketlerin bir seçim rüşveti olup olmadığını sordu.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde parti üyeleriyle birlikte ortak açıklama yapan Aleddin Erdoğan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'a yüklendi. Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan gıda paketleriyle ilgili olarak iddialarda bulunan Erdoğan, önce gıda paketini açıp içindeki erzakları masanın üzerine dizdi, ardından da dağıtımı yapılan gıda ürünlerinin bir seçim rüşveti olup olmadığına yönelik iddialarını gündeme taşıdı.

Gıda yardım paketlerinin bizzat Belediye Başkanı Macit Özcan tarafından dağıtıldığını ileri süren Erdoğan, "Sayın Özcan, 'AK Parti'nin dağıttığı kömürün karası, AK Partililerin yüzlerine bulaşacaktır' diyor. Kendi dağıttığı yardımın yüzkarası olduğunun farkında mı? Gıda ürünleri neden Mersinli bir firmadan değil de, Adana'da faaliyet gösteren Sınmaz Gıda'dan satın alınıyor? Bu işi yapan aynı kapasitede firma bulamadınız mı? Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Sınmaz ile akrabalığınız var mı? 10 milyon TL'ye aldığınız gıda yardımının ne kadarını dağıttınız? Seçim rüşveti olarak dağıttınız pirinç, nohut gibi ürünleri ne kadara aldınız? İhalede belirtilen gıdayla paketlerde yer alan ürünlerin kalitesi aynı mı?" diye sordu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ihale sonucunda 2007 yılında Sistem Yapı İnşaat/EMİT konsorsiyumuna yaptırılan 'Atıksu Arıtma Tesisi' ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Erdoğan, söz konusu arıtma tesisi inşaatına 12 yıllık bir gecikmeyle başlandığını ve bunun da Mersin açısından çok ciddi bir kayıp olduğunu savundu. Erdoğan, 2001 yılında Avrupa Yatırım Bankası'ndan 60 milyon Euro kredi alınmasına karşın, ihalenin neden sürekli ertelendiği sorusuna yanıt verilmesini isteyen Erdoğan, Konya, Adana ve Bursa örneklerini vererek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Konya, Mersin ile aynı ölçülerde olan 200 bin metreküplük/su kapasiteli atıksu arıtma işini 28 milyon 481 bin 313 dolara yaptırırken, Mersin aynı koşullardaki arıtma işini tam 3 katına yaptırıyor. Bizim suyumuz çok mu kirli, şartlarımız mı Konya'dan çok daha ağır?"

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 16:01:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?