4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Girişimci kadınlara mikro kredi

GİRİŞİMCİ KADINLARA MİKRO KREDİ

Mersin Valiliği bünyesinde, Mersin İl Özel İdaresi ve İçel El Sanatları ve Eğitim Vakfı (İÇEV) tarafından ortaklaşa yürütülen 'Mikrokredi Projesi' uygulama çalışmaları sürüyor. Erdemli’de 1. etapta 25 kadına biner TL’lik kredi verilmesinin ardından 2. etapta da 15 kadına törenle kredileri verildi.

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, ilçede daha önce 25 girişimci kadına mikro kredi verildiğini belirterek, “1. etapta 16 kadın elişi için, 5 kişi temizlik atölyesi işi için, 2 kişi hayvancılık için 1 kişi tarım, 1 kişi dikiş atölyesi için kredi almıştı. 2. etapta bugün 15 kadınımıza el işi için kredi vereceğiz” dedi.

Aileyi şekillendirmede olduğu gibi toplumu şekillendirme de kadının büyük rolünün olduğunu ifade eden Özefe, “Kadınlarımızın girişimcilik ruhunun arttırılması, girişimciliklerinin desteklenmesi, kendi ayakları üzerine durmalarının teşvik edilmesi, hem aile için hem de toplum için, milletimiz için çok önemli. Verilecek kredi miktarı ilk bakışta küçük görülebilir, girişimcilik ruhunun desteklenmesi adına rakamın ötesinde önemli bir teşebbüs. Kadınlarımızı bu girişimci ruhlarından dolayı kutluyorum” diye konuştu.

Mikro Kredi Projesi Mersin Merkez Müdürü Nurten Keskin de il genelinde 707 kadına mikro kredi verildiğini belirtti. Keskin, “Erdemli de 2. etapla birlikte toplam 40 girişimci kadın kredi aldı. Bu projeden Erdemli’nin 40 bin TL faydalandığını gösteriyor. Mersin’in ilçeleri içinde en çok mikro kredi Erdemli’ye verilmiştir. Bu görüldüğü gibi küçük bir kredi değildir, unutmayın bu kredi girişimciliğinizi kanıtlamak için küçük bir sınavdır” dedi.

Konuşmaların ardından girişimci kadınlara kredileri verildi.

Törene, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İlçe Özel İdare Müdürü Hasan Günaydın ile Kadın ve Emek Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Nesrin Sorver’de katıldı.

Tören sonunda yaptıkları el işini pazarlayacak kapalı bir mekan isteyen kadınlara Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yer sözü verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 15:20:04
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 18:33:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?