5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Girişimcilere finansman desteği

Anamur Kaymakamlığı, gelir getirici işyeri açmak isteyen ihtiyaç sahiplerine finansman desteği sağlıyor.

Anamur Kaymakam Haluk Şimşek, sermayesizlik nedeniyle kendine işyeri açamayan, dükkan tutamayan, alet ve edevat alamayan, tezgah kuramayan kişi ve kişilere ihtiyaçları olan tüm yardımları yaptıklarını söyledi.

Kaymakam Şimşek, kendi geçimini sağlamak için dükkan açmak isteyenlerin Kaymakamlığa müracaat etmesini istedi. Şimşek, Sosyal Destek Projeleri adı altında tüm işyeri projelerine 5 yıl ödemesiz, 2 veya 5 yıl sonrasından başlayan faizsiz 8 ve 11 yıla yayılan düşük taksitlerle geri ödemeli finansman desteği verdiklerini kaydetti.

Kaymakamlığın, ihtiyaç sahibi kişilere yaptığı finansman desteği ile bugüne kadar açılan çok sayıda işyeri bulunduğunu belirten Şimşek, bunların arasında kişiye gelir getirici mobilya atölyesi, alüminyum doğrama atölyesi, elektrikçi dükkanı, oto yıkama ve yağlama dükkanı, oto kaporta ve boya atölyesi, manav dükkanı, terzihane, bayan kuaför salonu, erkek kuaför salonu ve lokanta gibi yerlerin bulunduğunu ifade etti.

Kaymakam Haluk Şimşek, bu güne kadar kendilerine başvuran ihtiyaç sahiplerinin gelir getirici projelerinin finansmanı için toplam 262 bin 331 lira verildiğini, meyve yetiştiriciliği, çilek üretimi gibi tarımsal projeler için de ihtiyaç sahiplerine toplam 1 milyon 719 bin 99 liralık destek verildiğini söyledi.

Amaçlarının boşta gezen insanları tüketici olmaktan çıkarıp üretici olmalarını sağlamak olduğunu kaydeden Şimşek, özellikle tarıma verdikleri finansman desteği ile işsizlerin önünü açacak istihdam yaratmak olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 10:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?