2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Girişimcilik tiyoları

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, başarının önündeki en büyük engelin sabırsızlık ve acelecilik olduğuna dikkat çekti.

'Girişimcilik Haftası' kutlama etkinlikleri kapsamında Mersin Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) işbirliğinde 'Girişimcilik' konulu bir panel düzenlendi. Çiftlikköy Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde bu yıl 5.'si gerçekleştirilen panele MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ile MESİAD Başkan Yardımcısı Mehmet Deniz konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlikte konuşan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fahreddin Abdullayev, teknoloji alanında yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte kağıt inceliğinde cep telefonları üretildiğini ve bu telefonların da video, fotoğraf ve internet gibi pek çok fonksiyonu yerine getirdiğinin altını çizdi.

Behçet Necatigil'in, "Ya çaresizsiniz ya da çare sizsiniz" dizeleriyle konuşmasına başlayan MESİAD Başkan Yardımcısı Mehmet Deniz ise, girişimcilikte önemli olanın kişinin kendisi olduğunu, bu nedenle de başarıya ulaşılması için öncelikle bireyin kendisine güvenmesi gerektiğini vurguladı. Deniz, ülkeyi sevmenin en önemli göstergesinin ülkeye hizmet etmek olduğunu ifade ederek, "Ülkemize ve insanlığa katkıda bulunmanın en güzel yolu, iş alanı açmak ve istihdam yaratabilmektir" dedi.

MESİAD tarafından 'Yılın Girişimcisi' seçilen, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, sahibi olduğu Aşut Fiberglass adlı şirketiyle ilgili bilgiler verdi. Aşut, "Su ve elektriği olmayan 50 metrekarelik bir alanda çamur içinde faaliyet gösterirken, bugün 10 bin metrekarelik alanda üretiminin yüzde 97'sini tüm dünyaya ihraç eden bir firma haline geldik" diye konuştu.

İnsanların başarılı olabilmesi için önünde iki büyük engelin olduğunu vurgulayan Aşut, bu engellerin de sabırsızlık ve acelecilik olarak tanımladı. İş yaşamında yol kat edebilmek için ortaklığın önemine dikkat çeken Şerafettin Aşut, ortaklığın iyi bir biçimde yürütülebilmesi için açık ve dürüst olmak gerektiğine de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 14:05:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?