4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Gişe memurları iş yavaşlatacak

Mersin'de, otoyollarda görevli gişe memurlarının, tüm Türkiye'de olduğu gibi yarın Mersin'de de iş yavaşlatma eylemine gidecekleri belirtildi. 

Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü bahçesinde toplanan Yol, Yapı, Altyapı, Tapu ve Kadastro Emekçileri Sendikası (Yapı-Yol Sen) üyeleri, yarınki eylemle ilgili basın açıklaması yaptı. Ellerinde "Egzoz soluyorum kanser oluyorum", "Babamın egzoz gazından ölmesini istemiyorum", "Gişe memurları olarak doğmadık, gişe memurları olarak ölmeyeceğiz" yazılı dövizler taşıyan ve slogan atan sendika üyelerine, SES ve BES temsilcileri de destek verdi. 

Burada bir açıklama yapan Yapı-Yol Sen Mersin Şube Başkanı Mehmet Dağlı, 2001 yılında çıkarılan 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu ile sendikal hak ve özgürlüklerin kısıtlandığını, sendikaların toplu sözleşme ve grev haklarının yok sayıldığını öne sürdü. Yoksulluk sınırının 2 bin YTL olduğunu, ancak bu iş kolunda çalışanların söz konusu miktarın üçte biriyle yarısı kadar maaşa çalıştırıldıklarını belirten Dağlı, geçen yıldan bu yana yaptıkları tüm eylem ve girişimlerden bir sonuç elde edemediklerini ifade etti. 

Otoyol geçiş ücretlerine gelen zammın, gişe önlerindeki kuyrukların ve yoldaki çukurların acısının gişe memurlarından çıkartılmaya çalışıldığını ifade eden Dağlı, "Biz bunu doğal karşılıyoruz. Çünkü karşınızda Karayolları çalışanı olarak gişe memurlarını görüyorsunuz. Ama bugün birkaç dakika gişe memurlarının çalışma koşullarını düşünmenizi, onları anlamanızı istiyoruz" dedi. 

Kadını ve erkeğiyle her gişede onlarca olumsuzluğa rağmen hep hor görülen, fiili hizmet zammından yararlanamayan gişe memurlarının, yarın tüm otoyol ve köprülerde iş yavaşlatma eylemi yapacağını söyleyen Dağlı, bu eylemin sürücülere yeni zorluklar yaşatacağını bildiklerini, ancak gişe memurlarının halkın desteğine ihtiyacı olduğunu dile getirdi. 

Dağlı, tüm gün sürecek eylem boyunca sürücülerin anlayış göstermelerini ve yardımcı olmalarını beklediklerini kaydetti. Taleplerini de sıralayan Mehmet Dağlı, otoyol ve köprülerden geçişin ücretsiz olmasını, eşit işe eşit ücret, derhal toplu sözleşme masasına oturulmasını ve personel açığının giderilmesini istedi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2006 Çarşamba 17:18:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?