5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Gitar tutkunlarını büyüleyen konser

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı Klasik Gitar Bölümü ve Türkiye Klasik Gitar Derneği tarafından ortaklaşa hazırlanan, 'Gitarın Büyüsü' adlı konserler serisi devam ediyor. Hale Korucu ve Can Erdoğan'ın organizasyonunu üstlendiği etkinliğin ikinci ayağında Serkan Ağır, Mersinli gitar tutkunlarıyla buluştu.

MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte Ağır, Buxtehude, Frank Martin, Joaquin Rodrigo, Ariel Ramirez, Angel Villoldo, Kaspar Mertz, Paco de Lucia ve Ertuğrul Bayraktar gibi ustalardan seçkiler sundu. Konser sonrasında MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Berika İpekbayrak, katkı ve katılımlarından dolayı Serkan Ağır'a teşekkür ederek buket takdim etti.

Öte yandan, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Gitar Bölümü Öğretim Üyesi de olan Ağır, MEÜ Klasik Gitar Bölümü öğrencileri ile bir atölye çalışması gerçekleştirdi. Çeşitli yaş gruplarından öğrencilerin katıldığı çalışmalarda yorumlama ve teknik becerilerin artırımı üzerine bilgi alışverişinde bulunuldu.

'Gitarın Büyüsü' adlı konserler serisinin bir sonraki konuğunun Sanatçı Ceren Baran olacağı belirtildi. Son konserin ise MEÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlileri Hale Korucu ve Can Erdoğan tarafından 10 Nisan'da verileceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 14:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?