4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Göç, otomobil satışlarını arttıracak

GÖÇ MERSİN'DEKİ OTOMOBİL SATIŞLARINI ARTTIRACAK

Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, kentte turizm ve lojistik alanında yaşanan olumlu gelişmelere bağlı olarak göç olgusunda da artış yaşanacağını ifade ederek, bununla birlikte kentteki araç satışlarının da 20 bine ulaşacağını iddia etti.

Geride bıraktığımız 2009 yılında Mersin genelinde satılan araç sayısının bir önceki 2008 yılına göre yüzde 28'lik artış göstererek 12 bin 950'ye yükseldiğini hatırlatan Gürsoy, söz konusu rakamın 2010 yılı sonunda daha da üst noktalara taşınacağına inandığını dile getirdi. Mersin'de bu yıl 4.'sü organize edilen ve bölgedeki tek fuar olarak öne çıkan; 'Otomobil ve Ticari Araçlar Fuarı'nın araç satışlarını arttıracağına inandığını kaydeden Gürsoy, söz konusu olumlu yansımanın da önümüzdeki günlerde daha net bir şekilde görüleceğini savundu.

Mersin'in lojistik ve turizm sektörlerinde kendini öne çıkartarak, mevcut potansiyelini en iyi şekilde kullanmaya başladığını anlatan Gürsoy, bu durumun bir sonucu olarak kente olan göçün de ciddi bir şekilde artacağını öne sürdü. Bununla birlikte Mersin'deki araç satışının 20 bine ulaşacağını iddia eden Alper Gürsoy, araç satışlarındaki yoğunlukta da kentin Türkiye genelinde 5. sıraya yükseleceğine inandığını dile getirdi. Önümüzdeki dönemde alternatif enerji kaynaklarıyla çalışan otomobillere devletin destek vereceği yönünde bir beklenti olduğunu ifade eden Gürsoy, söz konusu desteğin de sektör açısından 'can simidi' niteliği taşıdığını kaydetti.

Öte yandan, Mersin Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği'nden (MODER) elde edilen bilgilere göre; kentte 2010 yılının ilk ayında araç satışlarında yaşanan düşüşün, şubat ayında yerini yükselişe bıraktığı kaydedildi. Buna göre 2010 yılı Ocak-Şubat dönemindeki satışların yüzde 15 oranında artış göstererek bin 99'a ulaştığı, bu duruma da binek ve hafif ticari araç satışlarının etkili olduğunu belirtildi. Söz konusu dönemde hafif ticari araç satışlarında yüzde 31'lik bir artış olduğunun altı çizildi.

GÖÇ MERSİN'DEKİ OTOMOBİL SATIŞLARINI ARTTIRACAK
GÖÇ MERSİN'DEKİ OTOMOBİL SATIŞLARINI ARTTIRACAK
GÖÇ MERSİN'DEKİ OTOMOBİL SATIŞLARINI ARTTIRACAK
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 15:08:00
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 16:39:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?