2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Göçükteki çalışmalar sonuç vermiyor

Mersin'in Erdemli ilçesinde, bir taş ocağında meydana gelen göçükte toprak ve kayaların altında kalan taşeron firmanın sahibi için arama ve kurtarma çalışmaları üçüncü gününde devam ediyor.

Önceki gün Erdemli Karyağdı Mahallesi Alacaören mevkiinde bulunan Erdemli Belediyesi'ne ait taş ocağında meydana gelen göçüğün altında kalan taşeron firma sahibi Kemal Uzuner'e (55) ulaşılabilmek için çalışmalar sürdürülüyor
Yapılan arama çalışmalarına yardım edebileceği düşünülerek, Uzuner'in giydiği kıyafetler kendi köpeğine koklatılıp arama yapıldı fakat sonuç alınamadı.

Göçük altında kalan Uzuner'e ulaşmak için Mersin ve Adana'dan gelen toplam 35 kişilik Sivil Savunma Arama Kurtarma ve itfaiye ekiplerinin başlattığı çalışmalar, iş makinelerinden de yararlanılarak sürdürülüyor.

Aramalara, Kemal Uzuner'in evinde beslediği köpeğini getiren oğlu Doğuş ile kızı Arzu, köpeğe babalarının elbisesini koklatarak arama yapmasını sağladı ancak özel eğitimli "Beti" adlı köpek gibi o da başarılı olamadı.

Sivil savunma ekipleri aradan 48 saat geçmesine rağmen bulanamayan Uzuner'in aranmasına dev kayaların iş makineleri tarafından kırılarak devam edildiğini kaydetti.
Taş ocağındaki patlamanın ardından durumu görmek için çıktığı yerin kayması sonucu Uzuner göçük altında kalmış, işçi Adnan Sönmez ise (31) hafif yaralı olarak kurtulmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 17:59:31
Güncelleme :28 Kasım 2008 Cuma 18:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?