3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Gökbelen deresi doğal park olacak

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Gökbelen köyünde vatandaşları rahatsız eden dere yatağı yapılan çalışmalarla ıslah ediliyor.

Islah çalışması devam eden dere yatağı doğal park haline dönüştürüleceği bildirildi.

Yapılan çalışmaları Silifke Özel İdare Müdürü Erkan arıcı ile birlikte inceleyen Gökbelen Köyü Muhtarı Durmuş Ali Gölgeli; "Özel İdare bütçesinden ayrılan 20 bin YTL'lik ödenekle başlatılan çalışmanın kısa zamanda tamamlanarak dere yatağı güzel bir görünüme kavuşturulacak" dedi.

Muhtar Gölgeli yaptığı açıklamada,"Çıkan ot ve sazlıklar nedeniyle kötü bir görüntü oluşturan dere yatağında başlatılan ıslah çalışmasını kış mevsimi gelmeden tamamlayacağız. Dere yatağı içerisine beton kanallar yapılarak akan suyu toplayıp sulama amaçlı olarak da kullanacağız. Yapılan beton kanalların iki tarafına da yürüyüş bandı yapılıp, oturma bankları konacağız ve gelen vatandaşların gezinti yapıp, ağaç gölgeleri arasında dinlenmesini sağlayacağız" dedi.

Gökbelen'e özellikle yaylacıların yaz mevsimi süresince akın ettiğini söyleyen Gölgeli, gerek yerli halka gerekse yaylacılara en iyi imkanı sunmak amacıyla böyle bir çalışma başlattıklarını vurguladı.

Gölgeli, derenin ıslah çalışması için ödenek ayrılmasında kendilerine yardımcı olan ilçe Kaymakamı Ahmet Beyoğlu'na, İlçe Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı'ya, il genel meclis üyelerine teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 12:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?