2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Göksel devletten destek bekliyor

Mersin'in Erdemli ilçesinde annesi cezaevine giren ve babası tarafından terk edilen 13 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Göksel Sarı, okuyabilmek için devletin kendisine sahip çıkmasını bekliyor.

Hürriyet İlköğretim Okulu 5-C sınıfında öğrenim gören 13 yaşındaki Göksel Sarı, Akdeniz Mahallesi Tuz deposu civarında geçimini hurdacılık yaparak kazanan hayırsever kadın Sultan Beyaz'ın yardımlarıyla karnını doyurabiliyor.

Annesinin işlediği bir suçtan dolayı cezaevine girdiğini, babasının da kendini terk ederek KKTC'ye gittiğini söyleyen Göksel Sarı, "Ben 7 yaşındayken annem işlediği bir suçtan dolayı Silifke'de Cezaevi'ne girdi. Babam Kemal Sarı ise ben 9 yaşındayken hiç haber vermeden ağabeyim Yüksel'i de yanına alarak KKTC'ye gitmiş. Ortada kalınca anneannemin ve dedemin yanına gittim, onlar bana bir süre baktı. Sonra dedemin eli ayağı sakatlanınca anneannem beni evde istemedi ve tekrar Erdemli'ye geldim. Burada bu insanlar bana yardım ediyorlar, 1 aydır burada yaşıyorum. Ben okumak istiyorum, devlet bana yardım etsin. Devlet yurtlarında kalıp okumak istiyorum" dedi.

En büyük hayalinin polis olarak vatana hizmet etmek olduğunu söyleyen Sarı, "Devlet yurtlarında beni okutsunlar, adam etsinler. Ben de ileride polis olup vatana borcumu öderim" diye konuştu.

1 aydır yanlarında kalan Göksel'e elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştığını belirten Sultan Beyaz ise, "Göksel çok akıllı bir çocuk. Ortada kalınca insanlık namına yanımıza aldık. Sokakta bıraksak ya hapçı olacaktı ya eroin bağımlısı. Ama ben sadece karnını doyurup okula gönderebilirim. Okumayı çok seviyor. Devletin elini uzatmasını ve okutarak vatana millete hayırlı bir insan olmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 17:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?