2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Göksu köprüsünde onarım sürüyor

Silifke Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Göksu köprüsünün temel pabuçlarında onarım çalışmasını sürdürüyor.

Zamanla bozulan Göksu köprüsünün beton ayaklarında çalışma başlatan Silifke Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, betonlama ve taş tahkimat çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

Saray ve Göksu Mahallelerini birbirine bağlayan ve şehrin yaya ve araç trafiğinin büyük bir bölümünün Göksu Irmağı üzerinde ulaşımını sağlayan Göksu köprüsü ayaklarında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, "Göksu köprüsünün temel pabuçlarının etrafında mevcut olan taş tahkimat zamanla bozulduğu için köprü ayaklarının sağlamlığı ve köprünün güvenliği için belediyemizce köprü temellerinin etrafına taş tahkimat yapılmaktadır. Ayrıca köprü kolonlarında temele yakın kesimlerde demir donatısı açığa çıkarak üzerindeki betonlar dökülmüştür. Bunlarda yüksek dozajlı beton ile kapatılarak demir donatının aşınmaya uğrayarak zarar görmesi ve köprünün tehlikeye girmesi önlenmiştir. Kış ayları gelmeden önce belediyemizce bu çalışmayı biran önce tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Başkan Öngel, ayrıca bu çalışmalarda belediyeye destek veren başta DSİ Şube Müdürlüğüne ve diğer kuruluşlara da teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 12:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?