2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Göksu Nehri'nde rafting keyfi

Hava sıcaklıklarının artmasıyla yerli ve yabancı turistler Mersin'in Silifke ilçesindeki Göksu nehri üzerinde rafting yaparak serinliyor.

Selefkos Turizm Acentesi sahibi Sinan Şakar, hava sıcaklığının giderek artmasıyla birlikte raftinge olan rağbetin de arttığını söyledi.

Şakar, 28 kişilik botlarla, yaklaşık 12 kilometrelik mesafenin 3 saatte tamamlandığını belirterek, henüz yeterince keşfedilmemiş kanyonlarıyla Göksu Nehri'nin bu spor için ideal olduğunu dile getirdi.

2005 yılında başladıkları rafting etkinlikleri ile Silifke'yi Avrupa ve dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını söyleyen Şakar, "Yurt dışından özellikle İsveç, Almanya, Fransa, Suriye, yurt içinden ise Gaziantep, Adana, Mersin, Konya, Ankara ve Karaman'dan gelen turistler Göksu Nehri'nde rafting yapmaktadır. Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte raftinge olan ilgi de arttı" dedi.

Rafting boyunca görülmeye değer doğa harikası bölgede, doyumsuz heyecanlar yaşadıklarını belirten yerli ve yabancı turistler, "Raftingten büyük zevk aldık. Bu günlerde yaşanan çöl sıcaklarında rafting yaparak serinliyoruz. Göksu nehrinin eşsiz manzarasını rafting yaparak seyretmek çok güzeldi. Tarihi, doğası, denizi ile bir bütün olan Silifke'nin Göksu nehrinde rafting yaparak gezme ve görme imkanı bulduk" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 12:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?