5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Gol atamama hastalığımız sürüyor'

BANK ASYA 1. LİG

Bank Asya 1. Ligi'nde mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nda kan kaybı sürüyor. Ligde oynadığı son 2 haftada galibiyete hasret kalan Kırmızı-Lacivertliler, son olarak sahasında oynadığı Dardanelspor'a 2-1 mağlup oldu.

Karşılaşma sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Serhat Güller, bazen bazı konuları anlatabilmenin oldukça zor olduğunu vurgulayarak, mutlak kazanmaları gereken bir maçtan puansız ayrılmayı anlatabilmenin zorluğunu yaşadığını dile getirdi. Dardanelspor maçına çok iyi hazırlandıklarını ve tüm hesapların 3 puan üzerine yaptıklarını anlatan Güller, pas hatalarının yanı sıra kötü oynayan futbolcuların çokluğu gibi nedenlerden dolayı maça iyi başlayamadıklarının altını çizerek, "Her ne kadar kötü oynasak ta maçın ilk bölümünde bulduğumuz gol, bizim için önemli bir moral kaynağıydı. İkinci yarının hemen başında 3 net gol pozisyonunu değerlendiremedik. Gol atamama hastalığımız bu maçta da bizi zor duruma soktu" dedi.

 

"BU MAÇI KAZANABİLİRDİK DE, FARKLI BİR ŞEKİLDE DE KAYBEDEBİLİRDİK"

Gol sorununu hala çözemediklerini, bu durumun da özellikle forvet hattındaki oyuncular üzerinde baskı oluşturduğunu kaydeden Güller, buna bağlı olarak da söz konusu oyuncuların girdikleri net pozisyonları değerlendiremediğini anlattı. Her şeye rağmen girdikleri pozisyonlardan en azından birini değerlendirip, rakibin de direncini kırmaları gerektiğini ancak bunu yapamadıklarını dile getiren Güller, "Bu maçı kazanabilirdik de, farklı da kaybedebilirdik. Bizim adımıza da kötü bir maçı geride bıraktık. Özellikle iç sahada oynadığımız maçlarda biraz sıkıntı yaşıyoruz. Bu mağlubiyeti telafi edebilmek için, Konya deplasmanından 3 puanla dönüp, kaybettiğimiz puanları telafi etmemiz lazım" diye konuştu.

Dardanelspor karşısında oynadığı oyunla beklenileni veremeyen Can Ulun da, saha ve seyirci avantajını da kullanarak, son haftalarda kaybettikleri puanları telafi etmek istediklerini ancak bunu başaramadıklarını söyledi. Bazen işlerin hiçte istedikleri gibi gitmediğini ve Dardanel karşısında da maça kötü başladıklarını belirten Ulun, rakip kalede girdikleri net gol pozisyonlarını değerlendiremediklerini, bunun aynı zamanda da maçın kırılma anı olduğunu savundu. Ulun, konuşmasını şöyle sürdürdü; "2 hafta üst üstte kazanamadık. Dardanel karşısında alınan mağlubiyete, bizden fazla üzülen yoktur. Çoğu kişiye sorumluluğumuz var. Artık bu maç geride kaldı. Zorlu bir deplasmana gidip, lider Konyaspor ile karşılaşacağız. Bu maçı kazanıp, taraftarlarımızı yeniden sevindirmek istiyoruz."

 

"BU MAÇ BİZİM İÇİN AYNI ZAMANDA BİR ÇIKIŞ SÜRECİNİ BAŞLATACAK"

Dardanelspor Teknik Direktörü Mete Ertem ise, oldukça önemli bir karşılaşmadan galip ayrıldıkları için oldukça mutlu olduklarını ifade ederek, Mersin'e 'galibiyet serisi' ile gelmiş olsalar dahi işlerinin hiçte kolay olmayacağını ve Mersin İdmanyurdu'nun oldukça ciddi bir ekip olduğunu söyledi. Ertem, "Genç bir kadroya sahibiz ve bu nedenle de rakibimiz karşısında zor duruma düşebilirdik. Takım olarak konsantrasyon eksikliği yaşamamıza rağmen, kendi oyunumuzu sahaya yansıtmayı başardık. Rakibimizde, biz

de maçı açık ara farkla kazanabilirdik. Her iki takım oyuncularını da kutluyorum" dedi. Mersin İdmanyurdu karşısında aldıkları galibiyetin, aynı zamanda da kendileri için bir 'çıkış süreci' anlamına geldiğini kaydeden Ertem, zorluk derecesi yüksek olan bir maçı kazandıkları için de oldukça mutlu olduklarını ifade etti.

Mersin İdmanyurdu karşısında oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çeken Koray Kurt da, geçtiğimiz hafta kendi sahalarında Karşıyaka'ya 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup olduklarını hatırlatarak, takım olarak adeta bir enkazın altından kalkarak Mersin'e geldiklerini ve sahada da iyi mücadele ettiklerini dile getirdi. Kurt, geçen hafta kendi seyircilerinin Karşıyaka'yı alkışladığını, bu haftada da Mersinli seyircilerin kendilerini alkışladığına dikkat çekerek, genç bir takım olduklarını ve lige yepyeni bir

heyecan getirdiklerini savundu.

BANK ASYA 1. LİG
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2009 Pazar 18:28:03
Güncelleme :11 Ekim 2009 Pazar 23:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?