4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Gölet yapılacak su derdi bitecek

GÖLET YAPILACAK SU DERDİ BİTECEK

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Güzeloluk ve Kuşluca köyü yakınlarındaki İnoluk mevkiinde yapılması planlanan Yarıkpınar Göleti’nin ihalesin yapıldığı bildirildi. 6 köyün sulama sorunlarını ortadan kaldıracak projenin en geç 2013 yılında tamlanması planlanıyor.

Erdemli İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, İl Genel Meclis üyeleri Kerim Yıldırım ve Hasan Mavi ile göletin yapılacağı yerde incelemelerde bulunan Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, projenin bölgeye yakın 6 köyün su sorununa çözüm olacağını söyledi.

Yapılması planlanan göletle ilgili bilgiler veren Özefe, “Yarıkpınar Göleti 28 metre derinliğinde 4 Milyon 500 Bin metreküp su kapasiteli, 4 Bin 800 hektar alan sulayabilecek ve 6 köye hitap edecek projesi ile çevre köylerin sulama suyu sıkıntısını tamamen kaldıracaktır” dedi.

Devlet Su İşleri'nin (DSİ) “Bir Yılda Bin Gölet” projesi kapsamında yapılacak olan Yarıkpınar Göleti 3 Milyon TL proje bedeli ile ihaleye çıktığını dile getiren Özefe, “Göletin yapımına 2011 yılında başlanacak ve en geç 2013 yılında tamamlanması bekleniyor. Bu proje hayata geçirildiğinde sulama suyunda kullanılan elektrik için ödenen yılda 600 Bin TL köylülerimizin cebinde kalacak. Tamamı cazibe ile gelecek olan sulama suyu bölgeye hayat verecek. Erdemli’nin en büyük göleti olma özelliğine sahip olacak olan göletin tamamlanmasını köylüler kadar bizler de bekliyoruz. İnşallah en kısa sürede biter” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 15:41:04
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 18:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?