2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

'Gönül Köprüsü' projesi başladı

Mersin İl Mili Eğitim Müdürü Hasan Gül, 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında Doğu illeriyle Batı illerindeki öğrencileri kaynaştırmayı amaçladıklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca Doğu ve Batı illerinde öğrenimlerini sürdüren öğrencilerin kaynaşmalarını sağlamak ve bir takım ön yargıları yıkmak amacıyla başlatılan 'Gönül Köprüsü' Projesi, Mersin'de başladı.

Proje çerçevesinde Ağrı ve Hakkari'den 675 öğrenci Mersin'e geldi. Proje ile Doğu illerinde eğitimlerini sürdüren ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin batı illerini, Batı illerindeki öğrencilerin de Doğu illerini ziyaret ederek, Türkiye'nin daha iyi tanınmasını ve doğu batı kaynaşmasını sağlamak, zihinlerde varolan ön yargıları yıkmak amaçlanıyor.

oğu illerinden 100 bin öğrencinin, batı illerinden de 120 bin öğrencinin Doğu illerini ziyaretini içeren proje hakkında bilgi veren Mersin Milli Eğitim Müdürü Gül, Milli Eğitim Bakanlığı -Turkcell işbirliğiyle organize edilen 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında Mersin'e 405 öğrencinin Ağrı'dan, 270 öğrencinin ise Hakkari'den geldiğini söyledi.

Projenin amacına ulaşması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydeden Gül, "Bir hafta boyunca konuk öğrencilerimizi gezilerle ve etkinliklerle
ilimizdeki öğrencilerle kaynaştırmaya çalışacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 14:40:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?