8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Görevini başarıyla tamamladı

Silifke Orman İşletme Müdürlüğü Çamdüzü Orman Deposu'nda görev yapan Rus yangın helikopteri, bu yıl 36 ayrı yangına müdahale etti.

15 Haziran 2007'de bölgede göreve başlayan Rus yangın helikopteri ve mürettebatı, 7 Ekim Pazar günü görevlerini tamamlayıp ülkelerine dönecek. Silifke ve beldelerinde meydana gelen 16 yangına müdahale eden yangın helikopteri, il dışında 18, ülke dışında ise 2 yangına müdahale etti.

Mevsimlik orman yangın ekibiyle koordineli olarak, çıkan yangınlara müdahale eden Rus yangın helikopterinde 1 Türk pilot, 1 Türk orman mühendisi, 1 Rus pilot, 1 Rus pilot yardımcısı (İkinci pilot), 1 Rus uçuş mühendisi, 1 Rus motor teknisyeni ve 1 Rus elektrik teknisyeni görev alıyor.

Yangınlara zamanında müdahalede yangın helikopterinin rolünün büyük olduğunu belirten Silifke Orman İşletme Müdürü Kubilay Akdeniz, "15 Haziran'da göreve başlayan Rus yangın helikopteri, bugüne kadar bölgemiz ve Türkiye genelinde 34, yurt dışında 2 olmak üzere toplam 36 yangına müdahale etmiştir. Bölgemizde çıkan yangınlar yangın helikopteri sayesinde kısa sürede kontrol altına alınıp söndürülmüştür. Biz işletme olarak yaz boyu yangınlara karşı çok duyarlı davrandık. Halkımızdan isteğimiz, olası yangınları kısa sürede söndürebilmemiz için gördükleri dumanları Alo 177 yangın ihbar telefonlarına bildirmeleridir. Özellikle sürücülerden isteğimiz, çam ormanı ve kurumuş otların bulunduğu yerlerden geçerken sigara izmaritini araçtan dışarı atmamalarıdır. Ormanlarımızı korumak hepimizin görevidir. Bu göreve herkes gönüllü katılmalıdır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 13:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?