3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Görüntü avcıları Mut'ta buluşacak

Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği (DASK) tarafından her yıl düzenlenen Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması'nın (DOGAY) bu yıl Mersin'in Mut ilçesinde gerçekleştirileceği bildirildi.

DASK Düzenleme Kurulu Başkanı Funda Gönendik, yaptığı açıklamada, Mersin Valiliği, Mut Kaymakamlığı, Mut Belediyesi ve Mersin Fotoğraf Derneği'nin (MFD) katkıları ile 23-27 Nisan 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlik için; verimli toprakları, derin vadileri, doğal ve tarihi zenginlikleriyle ünlü Mut'un tercih edildiğini kaydetti. Gönendik, "Anadolu'nun belgelenmesi, tanıtımı, doğa fotoğrafçılığının yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla düzenlenen DOGAY, periyodik olarak her yıl farklı bir yörede gerçekleştiriliyor. Fotoğrafçılar ve doğaseverler, belirlenen yöredeki coğrafi yapı ve mevsim koşulları içinde karşılaştıkları konuları, doğal ortamlarında sanatsal bir kaygıyla belgeliyorlar. Yarışmacılar, kendilerine verilen saydam filmlerle bir gün boyunca yaptıkları çekimlerle yarışıyor. Yarışmanın en önemli özelliği ise kayıt, film dağıtımı, çekim, banyo, değerlendirme ve ödüllendirme aşamalarının tümünün, yarışmanın düzenlendiği yörede 72 saat içinde tamamlanması" dedi.

Yarışmayla, doğaseverlerin ilgisini etkinliğin gerçekleştirildiği bölgelere çekmeye çalıştıklarını anlatan Gönendik, "Şelaleleri, dağ keçileri, zengin florası, kiliseleri, ören yerleri, zeytini, kayısısı, Karacaoğlan'ı ve Yörükleriyle ünlü Mut ilçesi, 12. DOGAY organizasyonuna ev sahipliği yapacak. Etkinlikle hem bölge turizmine katkı sunmayı hem de yöre halkı ile doğaseverler ve fotoğrafçıları kaynaştırmayı amaçlıyoruz" diye konuştu. Gönendik, yarışmada bu yıl ilk kez belirlenen özelliklerde çekilecek "Dijital DOGAY" bölümü de düzenleyeceklerini söyledi. Geçen yıl ilk olarak 8-12 yaş grubu çocuklar için "Çocuk DOGAY" düzenlediklerini ifade eden Gönendik, "Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz bölümde, yöre çocuklarına gerek kendilerinin gerekse bizim temin edeceğimiz fotoğraf makineleriyle birlikte belirlenen bir köyde önce eğitim vereceğiz, ardından da saydam filmlerle fotoğraf çekimlerini gerçekleştirmelerini sağlayacağız" şeklinde konuştu.

DASK tarafından 1995 yılından bu yana düzenlenen yarışmalar; Bolu-Aladağlar ve Mengen, Kastaonu-Azdavay, Konya-Hadim, Bursa-Keles, Muğla-Milas ve Bafa Gölü, Antalya-Kaş, Kütahya-Frig Vadisi, Isparta-Yalvaç ve Aşağı Tırtar köyü, Sakarya-Taraklı ile son olarak Rize-Hemşin'de gerçekleştirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 12:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?