4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Görüntü kirliliği ortadan kaldırılıyor

MERSİN'İN GİRİŞİNDEKİ ÇİRKİN GÖRÜNTÜ KALDIRILIYOR

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi, kentin doğu girişinde yer alan bölgedeki görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için harekete geçti.

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışmalarda, eski fuar alanı olarak da bilinen bölge temizlenmeye başlandı. Yapılan çalışmalar sonucu, Liman C Kapısı karşısında yer alan ve mülkiyeti Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait 100 dönümlük bölgeye yıllardır dökülen inşaat atıkları, moloz, ağaç ve bitki kalıntılarının büyük bölümü ortadan kaldırdı.

Hayvan pazarı olarak da kullanılan bölgeye izinsiz dökülen inşaat atıklarının yanında, ağaç ve bitki artıkları ile çöpler nedeniyle sürekli yangın çıkıyor, özelikle seyir halindeki araç sürücüleri, liman çalışanları ile yayalar zor anlar yaşıyordu. Ekiplerin tesviye çalışması sırasında da alev alan ağaç ve bitki kalıntıları nedeniyle bölgeden yükselen yoğun dumanlar, ekiplere ve seyir halindeki sürücülere zor anlar yaşattı. Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, paletli dozer aracılığıyla yaptığı tesviye ve düzenleme çalışması sayesinde bu tehlike de bertaraf edilmiş oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 16:43:05
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 16:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?