3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Gösterici çocukların ailelerine denetim

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, Mersin'de terör olaylarına karışmayı alışkanlık haline getiren çocukların ailelerinin, yeşil kart ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) desteklerinin gözden geçirileceğini söyledi.

Bu çocukları 'Kayıp çocuklar' olarak nitelendiren Ekizer, "Amacımız kimseyi tehdit etmek ya da korkutmak değil. Terörün yok etmeye çalıştığı çocukları kurtarmak" dedi.
Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği bir operasyonla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında, terör olaylarına karışan çocuklar konusuna değindi.

Son günlerde bölücü terör örgütü yandaşlarının eylemlerde 6-8 yaş arası çocukları bile kullanarak sonuç beklediklerini vurgulayan Ekizer, "Her şeyden önce 6-8 yaşındaki sübyanların eline taş vererek şiddet ortamına sürüklemeleri, bu çocukların geleceklerini karartmaktan başka bir işe yaramaz. Şiddet ortamında yetişen bu çocuklar, fiziksel ve ruhsal travmalarla karşı karışa gelirler. Bu çocuklar kayıp çocuklardır. Bunlar rehabilite edilmeye çalışılsa bile kısa sürede rehabilite edilemeyecek durumda olacaklardır" diye konuştu.

Bu tür eylemlerle çocukların yok edildiğini, geleceklerinin mahvedildiğini vurgulayan Ekizer, "Biz bu konuda mücadele yaparken, onların göstermedikleri özeni göstermeye çalışıyoruz. Yani onlar kendi çocuklarını sokaklarda şiddet ortamında bulundurmaktan en ufak bir endişe duymazken, biz Türkiye Cumhuriyeti'nin meşru güçleri olarak, polislerimizle anlayış birliği içinde çocukları hiç bir zaman hedef almayacağımız yolundaki kararlılığı sonuna kadar sürdürüyoruz. Çünkü bu çocuklar bizim geleceğimizin teminatı olması gereken çocuklardır. Kürt-Türk ayrımı yapmadan bütün çocuklar özenle korunmalıdır anlayışına sahibiz ve bu anlayış ile uygulamalarımızı sürdürme kararlılığımız vardır. Bu çocuklara bayan polislerimiz bir anne, erkek polislerimiz de bir baba gibi davranmaktadır" şeklinde konuştu.

Bu konuda Mersin'de yeni uygulamalara geçileceğini kaydeden Ekizer, şöyle devam etti:

"Çocukların kullanılarak yapılan mücadele ahlaksızca bir mücadeledir. Biz şimdi bu çocukların hangi ortamda, hangi eylemi yaparken yakalandıklarını tutanak haline getiriyoruz ve ailelerine zabıtla teslim ediyoruz. Sonra bu tutanaklar adli birimlere verilecektir. Bu olayların tekrarı durumda, bu şahıslar adliyeye sevk edilmek suretiyle haklarında para cezaları uygulanacaktır. Ayrıca defalarca uyarılara rağmen çocuklarını bu şekilde kullananların da yeşil kartları ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yapmış olduğu destekler gözden geçirilecektir. Adana Valiliği böyle bir çalışmaya başlamıştır, belki isabetli bir şeydir. Belki bu uygulama Türkiye geneline yayılacak diye düşünüyorum."

Ekizer, en azından bu uygulamanın o zavallı, bilinçsizce kullanılan, taş atarken topu bulunca top oynamaya başlayan, neyin ne olduğunun farkında olmayan, nasıl bir pis amaçla kullanıldıklarını fark edemeyen çocuklara daha çok yararlı olacağını tahmin ettiğini belirterek, "Yoksa bizim amacımız kimseyi tehdit etmek, korkutmak değil. O çocuklar bizim geleceğimizdir. Bunu, terörizmin çocukları yok etme planı olarak gördüğümüz için bu çocuklara destek olmayı düşünüyoruz" ifadelerinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 14:28:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?