4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Gözler Kocaelispor maçında

MERSİN İDMANYURDU'NDA GÖZLER KOCAELİSPOR MAÇINA ÇEVRİLDİ

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nda, hafta sonu oynanacak olan Kocaelispor maçı hazırlıkları sürüyor. Düşme hattında yer alan ve rakibini yenerek, ligde kalmayı garantilemek isteyen Kırmızı-lacivertlilerde tüm hesaplarsa mutlak galibiyet üzerine yapılıyor.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde düzenlediği toplantıyla gazetecilerin sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Ergün Penbe, geçtiğimiz hafta sonu Çaykur Rizespor karşısında önemli bir avantajı kaybettiklerini ifade ederek, kötü saha koşulları nedeniyle istediklerini ortaya koyamadıklarını söyledi. Bu durumun takımın performansını da olumsuz etkilediğini, iyi ve elverişli bir sahada çok önemli işlerin altına imza atarken, aynı başarıyı kendi sahalarında gösteremediklerini kaydeden Penbe,

"Biz rakibimizden çok kendi sahamızla mücadele ediyoruz. Rakibimizden çok saha koşulları bizi olumsuz etkiliyor. Takım üzerinde strese neden olurken, futbolcuların gerçek performansını da ortaya koymasını engelliyor" dedi.

Kocaelispor maçının kendileri açısından kritik öneme sahip olduğunun altını çizen Penbe, "Rakiplerimiz ligden düşmeyi garantilediği için çok rahat olacak ve böylesi karşılaşmalar her takım için çok zor geçer. Kendi evimizde maç kazanamamanın sıkıntısı yaşıyoruz. Bu nedenle de Kocaeli mücadelesinin oldukça sıkıntılı geçecek. Hacettepe'nin Karşıyaka deplasmanına çıkacağı gibi Çanakkale Dardanelspor'un Altay, Çaykur Rizespor'un da Bucaspor ile karşı karşıya gelecek. Bu nedenle de kontrollü bir oyun ortaya

koyup, skor üstünlüğü de ele geçirecek bir maç çıkarmamız gerekiyor. Kocaelispor ile stratejik bir maça çıkacağız. Bu nedenle hem kenarda bizim, hem de sahada mücadele edecek olan futbolcu kardeşlerimizin bu karşılaşmaya iyi konsantre olması gerekiyor. Hazırlıklarımız bu doğrultuda devam ediyor. Hacattepe'nin Karşıyaka'ya mağlup olması halinde Kocaelispor karşısında alınacak 1 puan bile bizi ligde bırakacaktır" diye konuştu.

Golsüz beraberlikle sonuçlanan Çaykur Rizespor karşısında takımını, 'korkak bir futbol' oynattığı yönünde eleştirileri de kabul etmeyen Penbe, ligde son haftalara girdiklerini ve telafisi olmayan maçlar oynadıklarının altını çizdi.

Söz konusu mücadelede takımın son 15 dakikada kondisyon olarak da geriye düştüğünü, Rize'nin üzerlerine gelemediği gibi kendilerinin de rakip kaleye gitmekte zorlandığını kaydeden Penbe, "Geriye düştüğümüz maçlarda oyunu çevirememe gibi bir sıkıntımız var. Onun için skoru korumak mecburiyetinde kaldık" ifadelerini kullandı.

MERSİN İDMANYURDU'NDA GÖZLER KOCAELİSPOR MAÇINA ÇEVRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 14:42:04
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 17:22:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?