3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Gözü Türkiye Şampiyonluğu'nda

Mersin'de, İlköğretim Okulları Arası Atletizm İl Birinciliği müsabakalarında, yüksek atlama kategorisinde birincilik elde eden 14 yaşındaki Emine Kuş, şimdi de gözünü Türkiye Şampiyonluğu'na dikti.

2-3 Ağustos 2008 tarihleri arasında Bursa'da gerçekleştirilecek olan Türkiye 15 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası'na sıkı hazırlanan Emine Kuş'un en büyük destekçisi ise ailesi. Çalışmalarını Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda sürdüren başarılı sporcuyu, ailesi de bir an olsun yalnız bırakmıyor.

Şampiyonaya kulüp olarak değil, ferdi olarak katılacağını ve bu nedenle işinin hiç de kolay olmadığını dile getiren Emine Kuş, "Her şeye rağmen kazanacağıma inanıyorum. Türkiye'de kendi illerinde birinci olan sporcular orada olacak. Herkes için zor olacak ve iyi olan kazanacak. Bende kendime güveniyorum. Sıkı çalışıyorum ve bu çabamın meyvesini de şampiyonada alacağıma inanıyorum" dedi.

Kuş, koşu parkurunda engelleri bir bir aşarken, annesi Melahat Kuş (38) da saha kenarında kızının çeyizini örüyor. Çimlerin üstüne oturup, bir yandan kızını seyreden anne Melahat Kuş, diğer yandan da el işi işleyip, kızının çeyiz eşyalarını hazırlıyor.
Kızı Emine ile gurur duyduğunu dile getiren Melahat Kuş, "Spor yapmak güzel bir şey. Kızım sporla birlikte kendini geliştiriyor ve sağlıklı yaşıyor. Onu koşup, engelleri ardı ardına aşarken seyretmek beni mutlu ediyor. Bazen ayağı engele takılıyor, o an içimde bir şey cız ediyor. Ama artık buna alıştım. Kızım başarılı oldukça, bende onunla mutlu olup, gurur duyuyorum" diye konuştu.

Baba Tayfun Kuş (39) ise kızının spora yatkın olduğunu ve onun önünü açmak için kendisine destek verdiklerini belirterek, "Kızım, Mersin'de kendi alanında birinci oldu. Şimdi sıra Bursa'da. Kendi imkanlarımızı zorlayarak, Emine'nin şampiyonaya katılması için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Ona güveniyoruz ve kendisi de bu güvencimizi boşa çıkartmayacaktır" ifadesini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 15:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?